≫ 

Okončana drama na Vračaru: Brat izvođača radova sišao sa zgrade, rušenje odloženo, policija otišla

I prethodnih 11 puta izbegli su rušenje

  • 77

Rušenje nelegalnog objekta u ulici Đorđa Kratovca 22 odloženo je danas, posle drame koja je trajala nekoliko sati. Policija se povukla, a ulica je opet otvorena za saobraćaj.

Podsetimo, ranije danas na teren izašli  inspektori Sektora za inspekcijske poslove. Brat izvođača radova više od dva sata  je stajao na vrhu zgrade, branio objekat od rušenja, ali i pretio da će da skoči. Nakon što je rušenje odloženo, sišao je sa zgrade.

Izvođač radova je kamionom blokirao ulaz u zgradu.

Investitor je 11 puta uspeo da se odupre inspekciji.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove vodio je postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta na ovoj adresi po izdatom rešenju o građevinskoj dozvoli Odeljenja za komunalno građevinske i stambene poslove Gradske opštine Voždovac iz 2020. godine.

Nakon izvršenog inspekcijskog pregleda utvrđeno je da je izgrađen objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima, te je doneto rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje izvedenih radova.

Građevinski inspektor izvršio je zatvaranje gradilišta postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, kao i kopije rešenja o zatvaranju na samom objektu.

Takođe, građevinski inspektor ovog Sekretarijata podneo je krivičnu prijavu protiv investitora Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu krivične prijave. Nakon izvršenog kontrolnog inspekcijskog nadzora kojim je utvrdio da izvršenik nije izvršio radnju koja mu je naređena, građevinski inspektor je doneo rešenje o izvršenju.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove apeluju na građane da građevinske radove izvode isključivo u skladu sa izdatim dozvolama, jer bespravna gradnja predstavlja krivično delo, definisano članom 219a Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Video: Inspekcija došla da sruši zgradu na Vračaru, brat izvođača radova preti da će se ubiti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    13. april 2021 | 12:16

    Dobijes dozvolu da napravis gradu sa 4 spratova a ti dignes 10, ulozis najlosiji materijal sa ciljem da stanove prodaš po paprenoj ceni a onda hoćes da skačes. Skači.

  • Putin R.S

    13. april 2021 | 12:31

    Sacekajte da skoci, pa lagano krenite da rusite. Sad bi da skace, a znao je da nemaju dozvole cak 11 puta je izbegao rusenje. Ljude koji zive bez struje i vode i penzijom od par hiljada dinara oduzimaju i ono malo sto imaju, a ovaj lovator preti da ce da skoci, i sta sad?? Skoci bato.

  • Realno

    13. april 2021 | 12:26

    Da je Država neka, rušila bi već kod temelja a ne kada je zgrada nikla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA