≫ 

Ambasador Rusije Vesiću uručio Medalju sećanja povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu

Medalja je priznanje za doprinos negovanju kulture sećanja na antinacističku prošlost srpskog i ruskog naroda i unapređenje položaja veterana Velikog otadžbinskog rata

  • 4
Aleksandar Bocan-Harčenko, Goran Vesić, medalja Foto: Facebook/Горан Весић

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću Medalju sećanja povodom obeležavanja 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu, koju dodeljuje predsednik Rusije, Vladimir Putin.

"Medalja mi je dodeljena kao priznanje za doprinos negovanju kulture sećanja na antinacističku prošlost srpskog i ruskog naroda i unapređenje položaja veterana Velikog otadžbinskog rata.

Ovo je priznanje ne samo za mene lično, vće i za sve Beograšane, koji su učešćem u mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima, kojima smo obeležavali važne događaje iz naše prošlosti i pokazali da je Beograd grad pobednika, privržen antifašističkim vrednostima i da neće dozvoliti reiziju istorije", napisao je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    13. april 2021 | 23:20

    Dabome i Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave 🇷🇸prvog stepena ruskom umetniku Nikolaju Muhinu, kojeg je odlikovao za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save❤️

  • Ivana

    13. april 2021 | 20:34

    Imamo li mi takvu medalju? Dugo ga nećemo zaboraviti. E, moj Vesiću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA