≫ 

Migranti obili kuću Nikole Pašića: "Ovo je 11. put, razbijali stakla, pisali grafite, demolirali"

Moglo je da bude štete veće od šest miliona evra, kolika je trenutna procenjena vrednost imovine kuće

  • 52
Migranti policaja kuća Nikole Pašića Foto: Privatna arhiva

Grupa migranata obila je jutros, oko 5 i 30, kuću Nikole Pašića, koja se nalazi u Francuskoj ulici 21, u opštini Stari grad. Direktor firme "Skilset", koja je odgovorni izvođač radova na pomenutom objektu, Predrag Petrović potvrdio je "Telegrafu" da se ova situacija ne dešava prvi put i da je kuća Nikole Pašića, koja inače ima status kulturnog nasleđa Beograda, česta meta napada iste grupe ljudi.

- Obijali su vrata, razbijali stakla, pisali grafite, zaplenili alat od majstora, demolirali su ono što je bilo ispred njih - tvrdi Petrović.

On dodaje da je reč o grupi koja stanuje u obližnjem napuštenom objektu.

- Pored nas se nalazi kuća koja je napuštena, vlasništvo je dve revizorske kuće koje uopšte ne poštuju Zakon o održavanju i Zakon o kućnom redu. Tu se konstantno i neovlašćeno naseljavaju migranti - kaže Petrović.

On objašnjava kako je do incidenta došlo i pre dva dana kada su migranti, u toku svađe, zapalili obližnju kuću, te da je postojala opasnost da plamen zahvati i dom Nikole Pašića. 

- Moglo je da bude štete veće od šest miliona evra, kolika je trenutna procenjena vrednost imovine kuće. Jedva smo se spasili.

Međutim, ovakvi izgredi ne dešavaju se prvi put. Kako naš sagovornik tvrdi, ovo je 11. put u poslednje tri godine da su migranti obili Pašićevu kuću.

- Najveći je problem što nanose štetu, kradu alat, pišu neke grafite, skidaju materijal koji je od značaja i konstatno to rade. Kontaktirali smo policiju, ali i oni postaju više nemoćni tu. Reč je o problemu velikih razmera - naglašava Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    14. april 2021 | 16:52

    Ulaznice oni nama i u pune kuće i stanove Bagru proterati iz zemlje. To su isis ratnici nisu to nikakve izbeglice.

  • Laza

    14. april 2021 | 16:39

    Oni stanuju preko puta??? Pa gde su ti sad silni navijači, patriote i ostali, prevaspitajte ih i gotovo

  • Go go

    14. april 2021 | 17:19

    Zamoliti hrvatsku policiju za par besplatnih časova kako se ophoditi sa uljezima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA