Sanirana uništena zelena površina kod Muzeja Jugoslavija: Nada da će pojedini vozači imati savesti

U zavisnosti od toga da li se radi o javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju, kazna za kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila iznosi od 5.000 do 25.000 dinara

  • 0
Muzej 25 maj

Pre i kasnije Foto: Telegraf.rs, JKP "Zelenilo Beograd"

Uništena zelena površina, od koje su pojedini vozači napravili put ispred kompleksa Muzeja Jugoslavije u Beogradu, sanirana je odmah nakon pisanja Telegrafa.rs.

Na platou ispred kompleksa postavljeni su stubići kako vozači ne bi prolazili kolima.

Međutim, pojedini su "odlučili" da ih izbegnu tako što će da voze pored njih i da uništavaju zelenu površinu.

Tragovi točkova, koje su ostavljali oni kojima je važnije da kolima stignu gde su naumili, nego očuvanje prirode, narušilo je bilo izgled platoa ispred kompleksa.

JKP "Zelenilo Beograd" saniralo je uništenu zelenu površinu, a ranije su za Telegraf.rs apelovali na vozače da ne voze i ne parkiraju na njima.

Nadamo se da će sanirana površina uticati na savest vozača da tuda više ne prolaze kolima.

Iz Sekretarijata za informisanje su ranije objasnili da je članom 23. Odluke o komunalnom redu u cilju zaštite površina javne namene i površina u javnom korišćenju između ostalog zabranjeno kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju.

Za nepoštovanje propisane zabrane komunalni inspektor, odnosno komunalni milicionar izdaje prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna u iznosu utvrđenom odredbama člana 64b Odluke o komunalnom redu - naveli su ranije za Telegraf.rs iz Sekretarijata.

U zavisnosti od toga da li se radi o javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju, kazna za kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila iznosi od 5.000 do 25.000 dinara.

Plato ispred kompleksa muzeja Jugoslavije

 

Navedeni plato podeljen je na dva "nivoa". Okružen je drvećem i zelenilom i predstavlja pravu oazu mira na opštini Savski venac.

Na prvom "nivou" nalazi se velika fontana. Iznad nje se nalazi drugi "nivo" gde su i postavljeni stubići.

Muzej Jugoslavije

 

Muzej Jugoslavije je muzejska institucija kojoj delatnost obuhvata prikupljanje, čuvanje, obradu i prezentaciju umetničko-istorijskih dela što pripadaju kulturnoj baštini iz istorijskog perioda u kome je postojala država Jugoslavija.

Pod nazivom Muzej istorije Jugoslavije osnovan je 1996. objedinjavanjem istorijsko-dokumentarnog i umetničkog materijala Muzeja revolucije naroda i narodnosti Jugoslavije i Memorijalnog centra "Josip Broz Tito".

U sastavu muzeja danas se nalaze Kuća cveća, Stari muzej i Muzej "25. maj".

Pod sadašnjim nazivom deluje od 1. decembra 2016. godine.

Video: Proslavljen Dan mladosti: Stotine ljudi posetilo grob Josipa Broza Tita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA