≫ 

Dete je bilo mirno, samo me gledalo, predivan osećaj: Vatrogasac Stefan iz solitera spasao bebu

- Samo je bitno da osoba što pre izađe napolje, kada sam ugledao bebu nije ni sekund bilo razmišljanja šta ću raditi, ščepao sam dete odmah i izneo ga napolje - priča kroz osmeh vatrogasac Stefan Čiča koji je iz zgrade izneo bebicu

  • 0
Požar soliter Novi Bg Stefan Čiča sa evakuisanom bebom, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Među 34 vatrogasca koji su juče gasili požar na 11. spratu solitera u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu bio je i Stefan Čiča, koji je iz zgrade, sa 18. sprata, evakuisao bebicu.

Vatrogasci iz više beogradskih opština uspešno su ugasili vatru u soliteru. Evakuisano je sedam stanara, među kojima je bila i žena sa bebom. U soliteru su se zapalile instalacije koje su izazvale požar i veliku koncentraciju dima.

- Samo je bitno da osoba što pre izađe napolje, kada sam ugledao bebu nije ni sekund bilo razmišljanja šta ću raditi, ščepao sam dete odmah i izneo ga napolje - priča kroz osmeh vatrogasac Stefan Čiča koji je iz zgrade izneo bebicu.

- Dete je bilo mirno, nije plakalo, s obzirom da je bio mrak i velika galama. Samo me je posmatralo. To je predivan jedan osećaj - rekao je Čiča za Pink.

Njegov kolega Miloš Majstorović kaže da su se u soliteru zapalile instalacije na 11. spratu, ali da je veći problem bio ne toliko požar, već produkti sagorevanja i stanari na etažama iznad požara.

Požar je lokalizovan za samo 25 minuta - u akciji su učestvovala 34 vatrogasca, sa devet vozila.

Video: Kada vas pogrešna navigacija dovede u bespuća Zlatibora jedini spas su vatrogasci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA