Vesić: Gradsko veće usvojilo odluku da sva taksi vozila u Beogradu budu bela. Rok tri godine

Vozila koja taksi prevoznici nabavljaju putem subvencije Vlade Republike Srbije moraju odmah da budu bele boje

  • 6
BEOGRAD KULTURA MANIFESTACIJA

Goran Vesić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gradsko veće usvojilo je juče Odluku o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu kojom se predviđa da sva taksi vozila koja rade na teritoriji grada Beograda budu u obaveznoj beloj boji, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Gostujući u jutarnjem programu Studija B rekao je da će se o ovoj odluci izjašnjavati odbornici Skupštine Grada Beograda na sednici koja će biti održana 29. aprila.

Izmena se odnosi na obaveznu belu boju taksi vozila i na usaglašavanje odredbi ove odluke sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kako bi odluka bila usvojena na sednici Skupštine Grada Beograda zakazanoj za 29. april.

- Izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu predviđeno je da rok za usklađivanje boje vozila bude tri godine od dana stupanja na snagu ove odluke. Prelazni period od godinu dana važiće za taksi prevoznike koji vozila budu nabavljali iz sopstvenih sredstava, od trenutka važenja ove odluke.

Vozila koja taksi prevoznici nabavljaju putem subvencije Vlade Republike Srbije moraju odmah da budu bele boje. Želimo da beogradski taksisti imaju dobre automobile, da građanima pružaju najbolju uslugu i da posao taksiste postane cenjeno zanimanje - rekao je Vesić i dodao da je uvođenje bele boje prvi korak ka uređenju obe oblasti u skladu sa najboljim evropskim iskustvima.

Video: Kolone taksi vozila kreću ka Malči, potera za berberinom se nastavlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • паун 54

    23. april 2021 | 09:22

    Па тако нареди и ГСБ-у да буду универзално црвени,зелени. Овако изгледају шарени к'о страшила, па се не зна не иде ли трамвај-аутобус, или неко страшило, Б Р Е . . . .

  • Jea

    23. april 2021 | 08:33

    Pa Beo(grad) ,Beo(taxi) :) :)

  • Dejan je

    23. april 2021 | 12:42

    To je dobronamerna odluka... Da liče na vozila koja koristi ona "inovativna aplikacija za pomoć na putu", inače nelegalna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA