≫ 

Vakcinacija Sputnjikom i Fajzerom bez zakazivanja: Ovo je spisak punktova u Beogradu

Vakcinacija se obavlja u svim domovima zdravlja na svakoj opštini i u određenim ambulantama u sklopu istih

  • 10
Punktovi bez zakazivanja za vakcinaciju fajzer i sputnik Foto: Shutterstock, Beoinfo

Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je da je Beograđanima, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju preko portala eUprave, omogućena vakcinacija bez zakazivanja i tokom ovog vikenda. Vakcinacija se obavlja u svim domovima zdravlja na svakoj opštini i u određenim ambulantama u sklopu istih, na raspolaganju je 27 punktova.

Vakcinacija bez zakazivanja je danas omogućena i na Beogradskom sajmu u hali 11 od 8.30 do 15.30 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Na

raspolaganju su vakcine „Fajzer” i „Sputnjik”.

Pogledajte koji su punktovi za vakcinaciju:

Punktovi bez zakazivanja za vakcinaciju fajzer i sputnik Foto: Beoinfo
Punktovi bez zakazivanja za vakcinaciju fajzer i sputnik Foto: Beoinfo

Ružić pohvalio studente

Interesovanje studenata za imunizaciju na punktovima koji se nalaze u studentskim poliklinikama i studentskim domovima i dalje postoji, a studenti imaju mogućnost da se vakcinišu i na ostalim punktovima za vakcinaciju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pohvalio je studente koji na ovaj način pokazuju visok nivo odgovornosti i štite kako sebe, tako i svoje najbliže.

- S obzirom na brojne obaveze koje moraju da usklade, vakcinacija u studentskim domovima je mnogo jednostavnija opcija za studente - rekao je ministar.

On je ocenio da poštovanje epidemioloških mera i masovna vakcinacija predstavljaju siguran način da se obrazovne ustanove vrate ustaljenom režimu funkcionisanja.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić navela je da se do 22. aprila u studentskim domovima u Beogradu vakcinisalo 5.500 studenata, a u Nišu 1.308 akademaca.

- Studenti se i dalje, osim na ovim punktovima vakcinišu i na drugim mestima i prijavljuju se za vakcinaciju i preko e-uprave tako da je ukupan broj vakcinisanih studenata znatno veći - navela je ona i dodala da povećanje broja dostupnih vakcina na punktovima studentskih poliklinika i studentskih domova utiče na to da broj vakcinisanih ne opada.

Kako je rekla, u svim univerzitetskim gradovima po studentskim domovima nastavlja se i projekat „Student volonter“.

Studenti medicine odgovaraju na sva pitanja i nedoumice studenata u vezi imunizacije. Ovu akciju sprovode SKONUS, Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbija (IFMSA) i OPENS.

Do sada je u populaciji uzrasta od 18 do 29 godina ukupno vakcinisano 71.194 mladih.

Video: Ovo je 500 hiljaditi Beograđanin koji je vakcinisan protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T za Teslu 🇷🇸

    24. april 2021 | 09:46

    Samo rokaj... bicemo kao gobleni... Tugo golema.....

  • delija

    24. april 2021 | 09:42

    Juče u Vranju poznanica nije mogla da se vakcinise Sputnjikom, rekli je da nema!!! Pritom je došla iz Kumanova!!! Naša drzavljanka..

  • Ena

    24. april 2021 | 10:41

    Ljudi dozovite se pameti i vakcinisite se neslusajte gluposti i izmisljotine glupih i nepismenih ljudi.Treba da smo srecni sto imamo dovoljno vakcina i da biramo koje cemo dok drugi u Svetu vape za vakcinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA