≫ 

Trenutak kad je uništena bomba od 242 kg nađena na gradilištu u Beogradu: Eksplozija, dim i prašina

Zbog uklanjanja bombe zaostale iz Drugog svetskog rata na Banovom brdu evakuisano je više od 1.000 građana

  • 30

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u 14.29 sati uništili su avio-bombu u selu Gaj kod Kovina koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

U današnjoj akciji uklanjanja bombe i obezbeđenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Zbog uklanjanja bombe zaostale iz Drugog svetskog rata, teške 242 kilograma, na Banovom brdu evakuisano je više od 1.000 građana.

Uspešno uklonjena bomba iz Drugog svetskog rata

Pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno su neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar, koji je obišao lice mesta, izjavio je da je zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi, uspešno urađena i da građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran.

On se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima, navodeći da su oni još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

Ministar se Beograđanima zahvalio na poverenju koje pokazuju prema policiji, a policiji što je svakodnevno tu za svakoga od nas.

Sledeći put kada se naljutite što vas neko kazni za pojas, prekršaj prekoračenje brzine, setite se da su u policiji ovakvi ljudi i da je ona tu da vas čuva, poručio je ministar Vulin.

Video: Ovako izgleda uklonjena bomba zbog koje je evakuisan deo Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    25. april 2021 | 15:14

    Posaljite snimak nacistima nemcima koji sad glume demokratiju!!!

  • Neko

    25. april 2021 | 16:34

    Šta ti je kvalitet i posle 70 godina radi. Nemačka tehnika je to...

  • Zepe

    25. april 2021 | 15:30

    Ovi naši zapadni dokazani borci za ljudska prava i demokrate ,koji nam veoma često spočitavaju kako treba da rešimo sporove na miran način taman kad nam objasne i ubede nas u njihove dobre i plemenite metode ,uvek ispliva po neki primer kako su oni to humano i civilizovano radili kroz celu istoriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA