≫ 

Za bahatog investitora rešenja inspekcije ne važe: Zatvoreno gradilište na Banovom Brdu puno radnika

Inspekcija je ovo gradilište zatvorila 27. marta, ali se na njemu danas radilo kao da investitor ima sve dozvole za to

  • 14

U Ulici Beogradskog bataljona na Banovom Brdu danas je vladala radna atmosfera, što i ne bi bilo tako loše da onim što se dešavalo na gradilištu na ovoj adresi nisu prekršena sva moguća pisana pravila. Pre svega, reč je o nelegalnoj gradnji. Da budemo još jasniji, reč je o gradnji koju je građevinska inspekcija zabranila.

Rešenje o zatvaranju gradilišta doneto je 27. marta i postalo pravosnažno istog dana, postavljena je traka oko gradilišta na kojoj jasno, ćirilicom, piše da je ono zatvoreno, mašine su zapečaćene, a samo rešenje postavljeno je na vidnom mestu.

Ali...

Na licu mesta danas smo zatekli 30-ak radnika turskog porekla, kako uredno zidaju. Traka oko gradilišta je bila tu, ali ne i rešenje. Kako smo saznali, kuća se zida na državnom zemljištu bez dozvole. U katastru nepokretnosti Republika Srbija vodi se kao vlasnik parcele 1 kroz 1, dok se kao imalac prava na posebnom delu navodi jedna beogradska kompanija.

Građevinska inspekcija, policija i komunalna policija odmah su izašli na teren i efikasnom akcijom gradnja je obustavjena. 

Kako smo saznali, ovo je drugi put da se krši doneto rešenje građevinske inspekcije. Podizvođač radova je priveden u policijsku stanicu na saslušanje i protiv njega će najverovatnije biti podneta krivična prijava.

Iz kompanije koja zida na ovoj adresi nismo dobili odgovor do objavljivanja teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA