Vesić najavio veliki eksperiment u Beogradu: "Svi će prenositi rezultate studije"

Grad će platiti logistiku, a stručnjaci će izraditi medicinsku studiju, pojasnio je on

  • 8
BEOGRAD KULTURA MANIFESTACIJA

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Grad Beograd daće logistiku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje koji će zajedno sa Medicinskim fakultetom i svim relevantnim učesnicima realizovati jedan kontrolisani eksperiment, poput onih koji su urađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.

Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić navodeći da eksperiment podrazumeva organizaciju koncerta, a oni će odrediti ko dolazi na taj događaj, da li samo vakcinisani ili će biti potrebani antigenski testovi, negativni PCR testovi i slično". "Pratiće se svi ti ljudi nakon toga i možete da budete sigurni da će se srpska nauka pokazati kao uspešna i da će svi prenositi rezultate studije. Drago mi je što su pristali na moj predlog, rekao je Vesić u Beogradskoj hronici.

Grad će platiti logistiku, a stručnjaci će izraditi medicinsku studiju, pojasnio je on.

- Radujem se tome jer će nam rezultati studije pomoći prilikom donošenja odluke o organizaciji koncerata, festivala i drugih većih događaja. Imaćemo egzaktne pokazatelje kako se širi ili ne širi virus- naveo je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA