Objavljene preliminarne liste primljene dece u vrtiće u Beogradu: Tokom leta proširenje kapaciteta

Oni koji nisu zadovoljni odlukom upisnih komisija mogu podneti žalbu do 16. juna

  • 0
Devojčica u vrtiću, dete Foto: Shutterstock

Beogradske predškolske ustanove objavile su preliminarne liste primljene dece u vrtiće, tako da se roditelji i staratelji koji su konkurisali mogu informisati o njima na sajtovima ustanova ili oglasnim tablama vrtića, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

- To je spisak imena oko 14.000 dece koja su primljena, ali tokom leta ćemo odobravati i proširenje kapaciteta u vrtićima u kojima je to moguće, a do kraja godine čeka nas i otvaranje dodatnih mesta za vrtiće koji su u izgradnji - rekao je Gak.

Napomenuo je da su predškolske ustanove "Stari grad", "Savski venac" i "Sopot" primile svu prijavljenu decu.

Gak je dodao da oni koji nisu zadovoljni odlukom upisnih komisija mogu podneti žalbu do 16. juna.

- Žalbe će se razmatrati do kraja meseca, tako da ćemo početkom jula imati i konačne liste upisane dece, ali očekujem da lista čekanja bude najmanja u proteklih deset godina - poručio je Gak, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Konkurs za mesto u beogradskim vrtićima trajao je od 29. marta do 14. maja, a na konkurs je stiglo 18.996 zahteva koji su se slali isključivo elektronski, putem e-Uprave.

Gak je istakao da je Beograd već dostigao oko 74 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem što je, ističe, veliki uspeh s obzirom na to da je pre nekoliko godina iznosio oko 45 odsto.

- Danas u sistemu predškolskog obrazovanja imamo oko 35.000 dece više nego pre osam godina. Nećemo stati sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima, a svake godine smo sve bliži krajnjem cilju, ukidanju liste čekanja za vrtiće - rekao je Gak, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA