≫ 

Autobus za vakcinaciju ispred Saobraćajnog fakulteta

Autobus će biti otvoren do 16 časova, a na ovom vakcinalnom punktu moguće je primiti vakcine dva proizvođača

  • 2
Ada Ciganlija vakcinacija Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju danas je postavljen ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu gde su studentima, ali i svim ostalim građanima na raspolaganju dve vrste vakcine - Sinofarm i Fajzer.

Autobus će biti otvoren do 16 sati, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da se trude da ovakve akcije organizuju svuda gde je to moguće i motivišu mlade da se vakcinišu.

On je zahvalio Saobraćajnom fakultetu što su prihvatili poziv da na platou ispred tog fakulteta bude postavljen autobus za vakcinaciju u kome, kako je naveo, vakcinu protiv korone mogu da prime ne samo studenti Saobraćajnog, već i ostalih fakulteta, kao i građani koji žive u blizini.

- Svi mogu da prime vakcinu i svi su dobrodošli -  rekao je Vesić.

Istakao da je do sada u ovom autobusu vakcinisano više od 4.000 ljudi i još jednom pozvao sve da se vakcinišu jer je to, ističe, jedini put da izađemo iz krize.

- 21. juna treba da počnemo da živimo normalno, organizujemo koncerte, svadbe i druge proslave. Što se više nas bude vakcinisalo, pre ćemo se vratiti normalnom životu - poručio je zamenik gradonačelnika.

Gradska sekretarkra za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je u Beogradu do sada vakcinisano 22 odsto građana uzrasta od 18 do 30 godina.

- To je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali to nije dovoljno i zato smo kao Grad Beograd, na inicijativu zamenika gradonačelnika, svaki dan na terenu kako bi što više približili ljudima svest o važnosti imunizacije - rekla je Stanisavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E moja deco

    11. jun 2021 | 15:21

    Da se prekrstum i levom i desnom rukom ..

  • panic

    11. jun 2021 | 20:00

    sad ce po jedna ekipa ispred svakog imbisa biti posto se mladi tu najvise skupljaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA