Sutra počinje sezona kupanja na Adi: Evo u kom periodu smete u vodu i šta je zabranjeno na plaži

Od novih zabavnih sadržaja ove godine je aktuelan Padel tenis kao sve popularniji sport

  • 0
Ada Ciganlija Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Beogradsko more" od sutra je zvanično otvoreno za posetioce. Plava zastava vijori se najpopularnijom plažom od Dunava do Jadrana.

S obzirom na toplo vreme koje nam predstoji, Ada ciganlija nesumnjivo će biti puna, a svi kupači trebalo bi da se ponašaju odgovorno.

- Radno vreme spasilačke službe je od 10 do 19 časova. U tom vremenskom periodu biće dozvoljeno kupanje na Savskom jezeru, jer je jedino tada i bezbedno. Pored spasilačke službe, dežuraće i dve ekipe Hitne pomoći, Komunalna milicija i služba obezbeđenja JP Ada Ciganlija. Svi posetioci koji budu boravili na plaži treba da se pridržavaju pravila ponašanja na kupalištu, a koja podrazumevaju da se ne preplivava Savsko jezero, kupa isključivo u zonama obeleženim za kupanje, ne ulazi se u vodu pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci kao i sva ostala upozorenja spasilačke službe - kazali su nam u JP "Ada Ciganlija".

Spremno je ukupno 50 i 70 spasilaca, koji će dežurati u zavisnosti od potreba.

U vreme kada nema kupanja, možete da se bavite i sportovima na obali.

- Od novih zabavnih sadržaja ove godine je aktuelan Padel tenis kao sve popularniji sport, kao i svi naši sportski tereni koji su potpuno adaptirani i besplatni za korišćenje - dodaju u "Adi ciganliji".

Ada je, inače, pravi mali raj za sportove, pa plivanje i kupanje, iako mnogima jesu najslađi, nisu i jedini način da provedete vreme na ovom izletištu.

Osim fudbala, košarkse, odbojke i tenisa, možete igrati i badminton u posebnom centru za ovaj sport, potom trenirati kajak i veslanje, ali i sportove koji inače nisu toliko zastupljeni kod nas: bejzbol, ragbi ili golf. Naravno, Ada je idealno mesto i za bicikliste i vožnju rolera, a postoji i mogućnost za sportski ribolov. Oni koji s eozbiljnije bave sportom imaju na raspolaganju i triatlon centar.

Postoje i joga, kao i park za mini golf.

Ada je poznata i po ekstremnim sportovima: bandži džamp, avantura park, skijanje i snoubord, pejntbol i laser tag, akva ski, veštačka stena, kao i ronjenje.

Od zabavnih sadržaja tu su su vozić, park nauke, dečja igrališta, pedaline, bicikli na vodi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA