≫ 

Povređenoj deci u požaru na Čukarici obavljena transplantacija: Mališani nedeljama bili u bolnici

Požar, zbog kog je jedno dete preminulo, desio se 12. marta na uglu Ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske u beogradskoj opštini Čukarica

  • 0
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma Foto-ilustracija: Shutterstock

U Ulici Milutina Milankovića, kraj železničkog stajališta Tošin bunar i romskog naselja, na Novom Beogradu u četvrtak uveče izbio je požar. Beograd još pamti da je pre više od tri meseca vatrena stihija u romskom naselju na Čukarici odnela jedan dečiji život. Sedmoro mališana bilo je tada teško povređeno. Mesec kasnije, njima troma je bila potrebna donacija kože kako bi preživeli. Kako saznaje Telegraf.rs iz klinike u Tiršovoj, mališanima je operacija obavljena i otpušteni su kući.

- Nakon požara deca su primljena na Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova. Izvršena im je transplatacija kože i nakon oporavka otpušteni su na kućno lečenje - rečeno je za Telegraf.rs iz "Tiršove".

Požar na Čukarici

Požar, zbog kog je jedno dete preminulo, desio se 12. marta na uglu Ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske u beogradskoj opštini Čukarica. Njemu je prethodila eksplozija, koja je izazvala požar, a zatim i strujni udar.

požar, Čukarica Požar na Čukarici Foto: Printscreen/Tanjug

Vatra je izbila nedaleko od zgrade FMP-a, a baraka za stanovanje nalazi se ispod dalekovoda, te je najverovatniji uzrok eksplozije strujni luk dalekovoda.

Dečak koji je preminuo imao je samo 14 godina.

Četiri deteta bila su smeštena na jedinice intenzivne nege sa teškim opekotinama po život. Dva su bila u izuzetno teškom stanju. Tri deteta su bila smeštena na Odeljenju plastične hirurgije.

Povređena deca su starosti od šest do 15 godina.

Požar na Novom Beogradu

U požaru koji je izbio u četvrtak uveče na Novom Beogradu uništena su dva objekta, magacin i radionica. Pored toga uništeno je i jedno vozilo, tačnije njegov prednji deo.

Ovaj požar gasilo je 27 vatrogasaca, koji su intervenisali sa 8 vozila.

Na sreću niko nije povređen.

Video: Vatrena stihija na Čukarici, povređena deca: Vatrogasci lokalizovali požar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA