Buka iz kafića na Dorćolu traje do 1 noću, komšije iz okolnih zgrada očajne: "Galama me ubija"

Stanari zgrada u ulicama Braće Baruh i Mike Alasa na Dorćolu "žrtve" su jednog bara

  • 24

Buka koju svake večeri slušaju stanari zgrada u ulicama Braće Baruh i Mike Alasa na Dorćolu iz obližnjeg bara je, kažu, nesnosna, a ništa ne mogu da promene.

Nataša Simić kaže da žurke traju do jedan noću.

- Dok se gosti razbeže to je već pola dva, a ja moram u pet ujutru da ustanem da idem da radim. Ta galama me ubija, ne mogu da spavam i ne mogu da radim. Sve komšije koje imaju malu decu njima je apsolutno svejedno da li je petak, subota, utorak, četvrtak. Komšinica koja ima bebu od godinu dana, apsolutno je jedva preživela i morala je da se odseli da bi mogla sa svojom bebom da izdrži sve to - rekla je Nataša za RTS.

Neki od stanara čak tvrde da su im iz kafića pretili kada su im skretali pažnju na buku.

- Ja živim u broju 25 i buka je nepodnošljiva. Kad su uveče žurke, jednostavno ne čujemo televizore, našu muziku, sa zatvorenim prozorima. Ne možemo da spavamo, totalno smo u rasulu već mesecima. To traje još od prošle godine - priča jedna stanarka.

Opština, komunalna, turistička, inspekcija... nema kome se nisu žalili

Stanari su se žalili Inspekciji za zaštitu životne sredine, Turističkoj inspekciji, Opštini Stari grad, Komunalnoj miliciji, od nekih su dobili odgovore, od nekih ne.

- Kad dođe ekološka inspekcija, mi imamo dodeljenu inspektorku. Ona jeste priznala da kad su došli u vanrednu inspekciju da su do onog tamo ćoška, iza svih naših zgrada čuli kako se trese beton, ali oni po tom pitanju ne mogu ništa da rade - dodaje Nataša Simić.

Komunalna milicija: Daju sebi za pravo da sami odrede radno vreme

Komunalna milicija apeluje na pojedince da ne zloupotrebljavaju nove mere Vlade Republike Srbije.

- Pojedini ugostiteljski objekti, jednostavno vlasnici, dali su sebi za pravo neposredno pre stupanja na snagu novih odredbi Vlade koje se tiču izvođenja muzičkog sadržaja, da sami odrede i radno vreme i vreme kada će emitovati muzički sadržaj. Bilo je izolovanih slučajeva u prethodnom periodu da smo mi po prijavama, naravno i samoinicijativno u skladu sa unapred planiranim aktivnostima, zaticali neke subjekte da su emitovali muzički sadržaj nakon tih 18 časova gde smo u skladu sa svojim ovlašćenjima sankcionisali - navodi Ranko Šekularac iz Komunalne milicije.

U telefonskom razgovoru menadžerka kafića je za RTS rekla da rade sve po propisu.

Biće valjda lakše kada bude usvojen Zakon o buci i kada komunalna milicija na licu mesta bude merila nivo buke i kažnjavala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA