≫ 

Beograd u pripravnosti zbog vrućine: Pranje ulica ublažiće vrelinu, cisterne s vodom na 6 lokacija

I u Beogradu, kao i u ostatku zemlje, biće veoma toplo i sparno sa najvišom temperaturom od utorka do petka u intervalu od 37 do 40 stepeni

  • 4
Vrućina, Ada Ciganlija, raslađivanje, ljudi, leto, voda

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na veoma visoku temperaturu koja se odnosi na dane od utorka, 22. juna do petka, 25. junaOd sutra nas očekuje veoma toplo vreme sa temperaturom, i jutarnjom i dnevnom, znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se u intervalu od 36 do 38 stepeni, a u četvrtak ponegde i do 40. Manji pad temperature očekuje se od petka, 25. juna. I u Beogradu, kao i u ostatku zemlje, biće veoma toplo i sparno sa najvišom temperaturom do petka u intervalu od 37 do 40 stepeni.

Direktori gradskih preduzeća će zbog najavljenih natprosečnih temperatura postaviti cisterne sa pijaćom vodom na šest lokacija u Beogradu. Uz to, uvešće izmene u organizaciji rada, da bi radnici u toku najtoplijeg dela dana imali pauzu za osveženje.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i JKP "Zelenilo – Beograd" obaviće i detaljan pregled funkcionalnosti svih javnih česama na teritoriji Beograda zbog prognoziranih visokih temperatura.

Vesić: Mere predostrožnosti zbog visokih temperatura

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je direktorima gradskih preduzeća da zbog najavljenih visokih temperatura od sutra do petka, 25. juna, sprovedu mere predostrožnosti koje se odnose na organizaciju procesa rada, kako bi radnici u najtoplijem delu dana imali pauzu za osvežavanje i postavljanje cisterni sa pijaćom vodom na šest lokacija.

- Zbog toga sam naložio postavljanje auto-cisterni sa pijaćom vodom i ispravnim mestima za točenje na prometnim lokacijama na teritoriji Beograda za potrebe naših sugrađana - rekao je Vesić.

Cisterne će biti postavljene 22, 23, 24. i 25. juna od 8 do 20 časova na Trgu republike – TC "Staklenac”, Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici, kod Opštine Novi Beograd – kružni tok uz zgradu opštine, u Zemunu – okretnica javnog gradskog prevoza na kraju Ulice cara Dušana, na Zelenom vencu i kod Vukovog spomenika.

Vreme pranja ulica biće pomereno od sutra do petka kako bi se u najtoplijem delu dana ulice osvežavale radi ublažavanja efekata veoma visokih temperatura, naveo je Vesić.

Video: Spirala smrti! Evo kako vrućina može da bude fatalna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaa

    21. jun 2021 | 17:22

    A da pitam gospodina Vesica,sta je sa autobusima,zastk ni u jednom ne pale klime.Sramotaaa

  • XXXXX

    21. jun 2021 | 17:46

    U cijelom svijetu po najvecim vrucinama stede vodu a Beigrad ce da pere ulice🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA