Zbog toplotnog talasa u Beogradu se postavljaju cisterne sa pijaćom vodom: Ovo su sve lokacije

Cisterne su već od danas na ulicama prestonice

  • 4
Vrućina, topao sunčan dan, rashlađivanje, voda za piće, cisterna Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da je Grad Beograd uveo nove mere predostrožnosti povodom predstojećih visokih temperatura u glavnom gradu.

- Uveli smo nove mere predostrožnosti zbog visokih temperatura koje nas očekuju u narednih nekoliko dana, od utorka, 22. juna do petka, 25. juna. Grad Beograd postavlja cisterne s pijaćom vodom na šest lokacija u gradu. Pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje - rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Cisterne s pijaćom vodom će se od danas nalaziti na Trgu republike – TC „Staklenac”, Beogradskom sajmu, u smeru ka Čukarici, na Zelenom vencu, kod Vukovog spomenika, kod Opštine Novi Beograd, odnosno kod kružnog toka, uz zgradu Opštine, i u Zemunu, kod okretnice javnog gradskog prevoza, na kraju Ulice cara Dušana. Cisterne će se nalaziti na pomenutim lokacijama 22, 23, 24. i 25. juna, od 8 do 20 časova, istakao je Radojičić.

- Dodao bih da smo, takođe, pomerili i uobičajeno vreme pranja ulica tokom ovih toplih dana koji slede. U najtoplijim delovima dana ulice će biti osvežavane, kako bismo ublažili efekte izuzetno visokih temperatura - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je posebno apelovao na Beograđane i pozvao ih da dodatno budu oprezni budući da su ponovo otvorena beogradska kupališta na kojima se očekuje veliki broj posetilaca.

- Takođe, pozivam građane i da provere ispravnost svojih uređaja za klimatizaciju, jer smo, nažalost, u poslednje vreme bili svedoci nekoliko požara u našem glavnom gradu. Juče je došlo do požara koji je prouzrokovao neispravni klima-uređaj u stambenoj zgradi u gradskoj opštini Zvezdara, a u prethodnom periodu i u Ulici Stanoja Glavaša, kao i na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića. Na sreću, u ovim požarima nije bilo povređenih. Dva vatrogasca su zbog dehidratacije nakon gašenja požara na Zvezdari primljeni u bolnicu, ali su sada u stabilnom stanju. Zbog svega ovoga još jednom apelujem na sve građane da zbog svoje bezbednosti i zdravlja povećanom opreznošću i odgovornošću učinimo sve kako bismo maksimalno umanjili šanse da se ovakve situacije događaju u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zrenjaninac

    22. jun 2021 | 10:16

    ... sta god se dešavalo, bilo toplo ili hladno, u Zrenjaninu neće biti pijaće vode, pa ni u cisternama...

  • Sramota

    22. jun 2021 | 10:30

    I dalje nisu postavljene česme u većini parkova i vežbališta... npr Trim staza na Košutnjaku... a 30 + stepeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA