≫ 

Ne punite bazene, ne zalivajte bašte: Samo tako biće dovoljno vode za sve na +40

U četvrtak je u Beogradu najavljena temperatura i do 40 stepeni

  • 10
Kuhinja, slavina, sudopera, česma, radna površina Foto: Pixabay

S obzirom na to da nas u narednim danima očekuju predviđene visoke temperature, "Beogradski vodovod i kanalizacija" apeluje na sve sugrađane da racionalno i namenski vodu iz gradskog vodovoda koriste za piće, pripremanje hrane, održavanje lične i higijene domaćinstva.

- Sve aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku potrošnju koju nadležne ekipe JKP BVK svakodnevno i redovno kontrolišu na teren - navode u ovom preduzeću.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period, i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

U četvrtak je u Beogradu najavljena temperatura i do 40 stepeni.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da je Grad Beograd uveo nove mere predostrožnosti povodom predstojećih visokih temperatura u glavnom gradu.

- Uveli smo nove mere predostrožnosti zbog visokih temperatura koje nas očekuju u narednih nekoliko dana, od utorka, 22. juna do petka, 25. juna. Grad Beograd postavlja cisterne s pijaćom vodom na šest lokacija u gradu. Pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje - rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Cisterne s pijaćom vodom će se od danas nalaziti na Trgu republike – TC „Staklenac”, Beogradskom sajmu, u smeru ka Čukarici, na Zelenom vencu, kod Vukovog spomenika, kod Opštine Novi Beograd, odnosno kod kružnog toka, uz zgradu Opštine, i u Zemunu, kod okretnice javnog gradskog prevoza, na kraju Ulice cara Dušana. Cisterne će se nalaziti na pomenutim lokacijama 22, 23, 24. i 25. juna, od 8 do 20 časova, istakao je Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA