U prestonici revakcinisano više od 50 odsto punoletnog stanovništva: Ovo je velika pobeda Beograda

Istakao je da što više građana bude vakcinisano imuni štit će biti bolji

  • 5
Vakcina, vakcinacija, privrednici Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada Beograda revakcinisano je više od 50 odsto naših punoletnih građanki i građana, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je istakao da to pokazuje koliko je Beograd ozbiljno pristupio vakcinaciji i koliko su se građani odazvali pozivu države da se vakcinišu.

- Tokom današnjeg dana biće revakcinisnao više od 700 hiljada ljudi. Cilj nam je da do kraja juna u Beogradu vakcinišemo 750 hiljada, a revakcinišemo 700 hiljada ljudi. Skoro na polovini juna uspećemo da postignemo cilj, kada su u pitanju revakcinisani. Kada je u pitanju vakcinacija, u Beogradu je vakcinisano oko 730 hiljada ljudi, što je više od 52 odsto, odnosno skoro 52,5 odsto, a očekujemo da ćemo do kraja juna vakcinisati još oko 20 hiljada ljudi, čime bismo dostigli cilj da 750 hiljada ljudi na teritoriji grada Beograda bude vakcinisano - rekao je Vesić.

On je naglasio da je ovo velika pobeda Beograda.

- Zahvalan sam građankama i građanima Beograda koji su se odazvali pozivu za vakcinaciju. Pokazali smo se najodgovornijim u Srbiji i da se vakcinacija može dobro organizovati, iako je to teže u Beogradu nego u nekim drugim delovima Srbije. Jedini smo imali punktove za vakcinaciju u tržnim centrima, kao i autobus za vakcinaciju. Naše opštine su dale ogroman doprinos vakcinaciji, kao što je na primer rukovodstvo Opštine Zemun svakodnevno bilo na terenu - kazao je Vesić.

Istakao je da što više građana bude vakcinisano imuni štit će biti bolji, te da se na taj način neće dešavati situacije koje smo imali prošle godine.

- Na ovaj način smo se kao Grad Beograd izborili za normalan život i zaštitili naše građane od novog talasa virusa koji najavljuju za jesen. Ovo je velika pobeda Beograda i nadam se da ćemo do kraja ovog meseca imati 750 hiljada vakcinisanih, čime ćemo ispuniti sve ciljeve zadate u januaru - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA