Stanari zgrade u Železniku besni, komšinica demolirala kućicu za pse: "Plašimo se da ih ne otruje"

- Ranije se sešavalo da pobaca činijice za hranu, tako da smo u nekom momentu bili prinuđeni da ih silikonom lepimo za podlogu - rekla je jedna od stanarki

  • 51

Stanari jedne zgrade u beogradskom naselju Železnik doživeli su u sredu jednu pravu malu dramu. Kada su, oko 10 sati, krenuli svojim svakodnevnim obavezama, u dvorištu su zatekli prizor koji ih je izrevoltirao - komšinica  je šrafcigerom potpuno demolirala kućicu za pse, koju su inače sami izgradili i postavili.

Jedna od stanarki koja je među prvima zatekla komšinicu "na delu" rekla je za "Telegraf.rs" da su u komšiluku uvek brinuli o psima i da im nije bilo na kraj pameti da bi neko mogao da uradi tako nešto.

- Skoro deset godina se kučići ovde skupljaju, dobri su, navikli smo na njih i oni na nas. Brinemo o njima svakodnevno, zato smo im sagradili i kućicu. Svi smo pobesneli kada smo zatekli ženu sa šrafcigerom u ruci i demoliranom kućicom. Nismo znali kako da reagujemo, van sebe smo. Ona je počela da maše alatom, preti nam i psuje. Mislim da je jednostavno odlučila da joj to ne odgovara iz nekog njenog razloga - objašnjava naša sagovornica.

Kako kaže, žena se doselila u taj kraj pre godinu dana, ali da niko sa njom nije imao dubljeg kontakta jer nikada nije delovala druželjubivo.

- Ranije se žalila da joj smeta neprijatan miris vode koju donosimo za pse. Mada, ne znam kako je to moguće, pošto im svaki dan donosimo čistu vodu. Takođe, dešavalo se da pobaca činijice za hranu, tako da smo u nekom momentu bili prinuđeni da ih silikonom lepimo za podlogu.

Ipak, svoju komšinicu nisu znali kome da prijave, a sumnjaju da bi i bilo efekta.

- Nismo pametni šta da radimo. Napravili smo taj kratak snimak na kraju kada se sve završilo jer se od besa na početku nismo setili. A ne znam ni koja je poneta toga što je uradila jer ćemo svakako doneti nove daske i opet sklopiti kućicu. Krajnje je bezdušno došla je do ideje da im oduzme kućicu u kojoj spavaju, a da nije ikoga pre toga pitala. Stanari koji se brinu o ovim divnim kucama se sada boje da žena ne napravi nešto još gore, poput trovanja - dodala je stanarka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    24. jun 2021 | 08:04

    Ево опет "љубитеља" паса који их у стан не би увели ни за живу главу, али да сипају воду и избаце коске после ручка, за то куце добро дођу. Или их волите и узмите код себе, или прекините да се претварате "љубитељи"...

  • Srele

    24. jun 2021 | 08:04

    Tu je kućicu trebala komunalna da ukloni. Ako vole tog ljubimca neka ga uvedu u svoj stan.

  • Sudija

    24. jun 2021 | 08:15

    Sa kojim pravom pravite ilegalni azil za pse na javnoj površini ? Bez veterinarskog i komunalnog nadzora to je leglo zaraze i buva neprijatnog mirisa i rizika od povredjivanja ujeda ljudi !!!! Strogo kazniti "nosioca posla" i saradnika ! Zna se red..... idite na selo odakle ste i došli pa gajite i krokodile ako hocete(opet uz dozvolu)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA