Ko štiti posetioce Ade Ciganlije? Nasilje nad ženom se desilo dok je obezbeđenje bilo u smeni

Incident u kome je muškarac nogom šutnuo ženu u glavu desio se nakon radnog vremena spasilaca, poručuju iz JP "Ada Cgianlija"

  • 36

Nasilje nad ženom na Adi Ciganliji desilo se sinoć u radno vreme radnika obezbeđenja, ali van radnog vremena spasilaca, rekla je u razgovoru za Telegraf.rs PR JP "Ada Ciganlija" Maja Pavlović objašnjavajući time zbog čega obezbeđenje nije reagovalo u ovom slučaju. Kako nam je ispričala, radno vreme spasilačke službe je do 19 sati, a dva do tri radnika obezbeđenja, koliko ih je po smeni, ne obezbeđuju kupače i nisu stacionirani u određenim delovima Ade, već patroliraju. Zbog toga, kaže, u vreme incidenta na petoj plaži kod jednog lokala (naziv poznat redakciji), nije bilo nadležnih koji bi mogli da spreče incident u kome je jedan mlađi muškarac šutnuo devojku u glavu.

- Napad na devojku na plaži se desio nakon 19 časova, kada spasioci nisu bili tu. Oni najpre mogu da reaguju, da pozovu našu dežurnu službu obezbeđenja. Tako da se to desilo u trenucima kada spasilaca nije bilo i nije imao ko u tom momentu odmah da odreaguje. Da su spasioci bili tu, služba bi reagovala momentalno. S obzirom na to da se desilo nakon rada kupališta, nismo mogli da reagujemo - rekla nam je o tome kako bi postupanje u ovoj i sličnim situacijama moglo izgledati da se desilo u radno vreme spasilaca.

Kako nam je rekla, obezbeđenje je na Adi prisutno 24 sata. Rade tokom cele godine i za razliku od spasilaca nisu vezani za broj ljudi koji boravi na plaži.

Radnici obezbeđenja intervenišu u tim situacijama. Dođu na lice mesta, upozoravaju, zovu policiju. Oni ne mogu ništa značajno da urade osim da kažu da se udalje i da zovu policiju - rekla nam je uz napomenu da obezbeđenje ne nosi oružje.

Tragom nezvaničnih informacija da se na Adi Ciganliji nalaze komunalna milicija i policija sa Čukarice, obratili smo se i jednima i drugima. Informacije o njihovoj ulozi u obezbeđivanju građana na popularnom beogradskom kupalištu do objave teksta nismo dobili.

Podsetimo, nasilje se desilo oko 19.20 sati. Sa plaže je načinjen snimak na kome se vidi preteća rasprava dvoje ljudi. Devojka najpre uzmiče pred muškarcem, a incident kulminira udarcem nogom. Za to vreme jedan muškarac nevešto posreduje u pokušaju da spreči eskalaciju nasilja. Tek u momentu udarca nogom u glavu jasno se čuju povici protiv nasilnika, a utom je, rekla nam je svedok događaja, nekoliko osoba priteklo u pomoć oborenoj devojci. Ipak, nasilje tu nije stalo. Kako nam je ispričala, nasilnik je u nastavku događaja zadobio udarce nogom.

Ovim povodom oglasio se MUP pozivajući žrtvu da prijavi nasilje kako bi počinilac bio identifikovan i kako bi se preduzele predviđene mere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    25. jun 2021 | 13:55

    Od onoliko zena nijedna da ustane da joj pomogne kao zena zeni. Da je krenulo 10 zena na njega da vidis kako bi ustuknuo. Ali sto da se reskira neki samar ili udarac kad to moze muskarac da dobije. Zene su ravnopravne samo onda kada to njima ide u prilog, a gde ne onda guraj muskarca.

  • milojko

    25. jun 2021 | 13:15

    Par godina zatvor za sutiranje u glavu pa da vidim da li bi se ta muskatcina drznula opet da digne ruku ili nogu kao u ovoj situaciji na jadnu zenu. Bez obzira sta ko uradi niko nema pravo da digne ruku na drugu osobu i da se ja pitam svo fizicko nasilje bi rigorozno kaznjavao.

  • Oni

    25. jun 2021 | 13:17

    Sede u hladovini ili kancelariju pod klimom i jednom u par sati obidju krug skuterom i nazad na lenčarenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA