Jelenu i sestru su vrane napale na Novom Beogradu, jedna ima povrede na glavi: "Uplašena sam bežala"

Plašila se napada više vrana

  • 20
Vrane, vrana, Novi Beograd, Jelena Graovac Napad vrana Foto: Jelena Graovac

U Ulici Nehruova na uglu brojeva 120 i 122 na Novom Beogradu u dva dana vrane su napale dve devojke. Jelena Graovac zadobila je povrede na ramenu, a njena sestra na glavi. Osetivši bol na delu ruke, naša sagovornica je uplašena počela da beži, a svoje iskustvo je odlučila da podeli sa nama kako bi ukazala roditeljima da na tom delu posebno treba da čuvaju decu zbog napada ptica.

- Prvo je moju sestru u četvrtak napala vrana. To se dogodilo veoma brzo. Čula je iza leđa zvuk ptica i osetila kratkotrajni bol na koži glave i videla sivu vranu koja je nastavila da leti ispred nje. Mislile smo da je vrana videla svetlucavu dlaku ili nešto slično i da je greškom pokušala da uhvati taj predmet - započela je razgovor za Telegraf.rs Jelena Graovac.

Međutim, dan kasnije na istom mestu dogodila se slična situacija.

- Prolazila sam tuda i na sebi sam nosila majicu koja nije pokrivala ramena. Nisam čula zvuk ptica, samo sam osetila bol na levom ramenu i videla vranu koja je nastavila da leti ispred mene. Okrenula sam se i videla iza sebe još jednu. Uplašila sam se i počela sam da trčim dalje od tog mesta, pošto nisam znala koliko ih još ima - napomenula je naša sagovornica.

Istakla je da se najviše uplašila toga da je ne napadne više vrana odjednom.

Kako nam je ispričala Jelena, ona je bolove osećala ceo dan, a njena sestra dva. Navela nam je da pretpostavlja da su ih vrane napale jer brane svoje mlade koji se nalaze u gnezdima na niskim granama drveća.

Video: Agresivne vrane pratile i napale dečka u Beogradu: Scene kao u Hičkokovom filmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušica

    28. jun 2021 | 22:41

    Ja sam vrane hranila kada su ih svi ostali terali i one su pronašle/pratile gde idem i koja je moja terasa i donosile mi poklone - staklo, sijalice, orahe...

  • Uroš

    28. jun 2021 | 23:18

    Normalna stvar. Sada je vreme kada su se ptići izlegli kod većine ptica koje se gnezde u urbanim sredinama (golubovi, gačci, vrane, svrake, slede čiope...), takođe vetruške ali i mačići su tu tako da su i predatori vrlo aktivni. Vrane i svrake su poznate da sa posebnim žarom čuvaju svoje mladunce.

  • Acko

    28. jun 2021 | 20:22

    Vrane biju kao lude😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA