Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastavlja i danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

  • 1
JKP Gradska čistoća, komarci, prskanje Foto: Nenad Cakic/JKP Gradska cistoca

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20.00 do 24.00 časa i obuhvatiće lokacije Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Umka 1, Umka 2, Ostružnica 1, Ostružnica 2, Zemun Gornji grad, Zemun Donji grad, Retenzija, Staro Sajmište, Park Prijateljstva, Ušće, Zemunski kej, Blok 44,45, Blok 70,70A, Kula Nebojša, Donji Kalemegdan i Dunavski kej.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

JKP Gradska čistoća, komarci, prskanje Foto: Nenad Cakic/JKP Gradska cistoca

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA