≫ 

Putnici iz Indije u tranzitu zadržani na aerodromu u Beogradu: Organizovano PCR testiranje

Iz beogradskog aerodroma, navode da je "za putnike organizovano neophodno PCR testiranje potrebno za njihov dalji nastavak putovanja ka različitim destinacijama".

  • 41
Indijci aerodrom Foto: Čitalac Telegrafa

Za putnike iz Indije u tranzitu koji su od nedelje zadržani na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu organizovano je PCR testiranje na aerodromu, kako bi mogli da nastave put ka različitim destinacijama.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci i fotografije putnika iz Indije, uglavnom studenata, koji nisu mogli da nastave putovanje, a naveli da nisu mogli da otputuju aviokompanijom Luftanza.

Kako su naveli u objavama na tviteru od njih se traži da provedu najmanje sedam dana u Srbiji iako su u tranzitu.

Na aerodromu "Nikola Tesla" rečeno je Tanjugu da je za putnike iz Indije obezbeđeno osveženje, sendviči, sokovi, voda, kao i da je posebna pažnja pružena najmlađim putnicima i njihovim roditeljima, ali nije objašnjeno zašto su zadržani i po kojim pravilima.

Iz beogradskog aerodroma, navode da je "za putnike organizovano neophodno PCR testiranje potrebno za njihov dalji nastavak putovanja ka različitim destinacijama".

Takođe, ističu da aerodrom sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi putnici što je pre moguće nastavili putovanje.

Na aerodromu podsećaju da je za procedure ulaska i izlaska iz zemlje nadležan MUP, kao i da pravila koja se odnose na zaštitu od korona virusa kovid 19 i u vezi sa tim ulaskom odnosno izlaskom iz zemlje, donosi Ministarstvo zdravlja i ostale nadležne državne institucije i da aeridrom kao granični prelaz, u potpunosti i dosledno primenjuje uputstva nadležnih državnih institucija i sarađuje sa njima.

U pres-službi Lufthanze Tanjugu je rečeno da tesno "rade sa srpskim vlastima i Ambasadom Indije kako bi putnici stigli što pre na cilj".

Video: Turističke agencije: Crna Gora bez PCR-a privlači turiste iz Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    12. jul 2021 | 18:28

    Posle kakvog takvog smirivanja korone, pustili smo atomsku bombu u srbiju. Ko zna koliko njih ima indijski soj. Da je tako jednostavno ne bi im ostale zemlje zabranile ulazak. Ko placa PCR test, pice, hranu. Mi nismo normalni, unisticemo sami sebe

  • MP

    12. jul 2021 | 16:30

    Ma nas zaključajte.a a njih pustite. Ceo svet ih ne pušta, samo kod nas šetaju slobodno bez PSR-a. Sede do mene u prevozu njih 7-oro itd.

  • Jvfd

    12. jul 2021 | 17:24

    Ko placa njihovo uzivanje...sokove, klopu.... Mi... Nasa deca nemaju da jedu a oni hrane tudjince koji cak i ne zele da kroce u nasu zemlju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA