Evo kako sada izgleda zgrada na Vračaru: Lična dokumenta i uspomene ispod tone šuta i prašine

Danas se u Vidovdanskoj ulici urušio još jedan deo zgrade, a policija ne dozvoljava pristup ovoj lokaciji

  • 5

Nakon što se u petak u Vidovdanskoj ulici na Vračaru obrušio ceo zid zgrade, nakon prokopavanja temelja i radova koji se izvode na gradilištu pored objekta, danas se obrušio još jedan ceo sprat.

Kako se vidi na snimcima sa terena, čitava strana zgrade ostala je bez spoljnog zida, a stan u prizemlju je završio u jami koja se nalazi ispod. Takođe, i pregradni zid koji je razdvajao dva sprata, sada visi na delovima armature i izgleda kao da će se svakog trenutka urušiti.

Od nekadašnjih stanova ostali su samo obrisi. Može se primetiti kako na mestu stana koji se danas urušio visi radijator, dok sa druge strane stoje delovi nameštaja koji još nisu upali u ambis. U njemu su sada komadi građevinskog materijala, prašina, bageri, a pod svim tim verovatno i mnoge važne lične stvari i uspomene nesrećnih stanara. Može se videti i deo načetog temelja zgrade, na kome je načinjena velika rupa.

Kako smo ranije pisali, stanari su više puta upozorili investitora da potpornim zidom obezbedi gradilište. Danas su u situaciji da gledaju kako im se domovi urušavaju.

Reporteri Telegrafa na licu mesta saznali su da je "prvo sve počelo da se ljulja i trese, a potom je pala terasa".

U ovoj vračarskoj ulici trenutno se nalazi i policija, koja nikome ne dozvoljava pristup ovoj kobnoj lokaciji. Prostor oko gradilišta ograđen je visokom žičanom ogradom.

Među okupljenima našli su se i pojedini stanari urušenih stanova.

- Došli smo da vidimo da li nasipaju i zatekao bageristu koji je zatvarao ogradu. Pitao sam zašto to radi, rekao je da mu je naloženo da obustavi radove. On je pokupio stvari, zatvorio građevinsku ogradu i otišao. Oko 10 minuta kasnije se srušio onaj deo koji je ostao da visi - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da su stanari želeli da uđu u svoje stanove na sopstvenu orgovornost kako bi uzeli lična dokumenta, ugovore o nepokretnostima, laptopove. Ipak, iz bezbednosnih razloga, to im nije dozvoljeno.

Podsetimo, do urušavanja je došlo u petak nešto pre podneva, kada je jedan deo zgrade obrušen, jer su potkopani temelji sa parcele pored na kojoj je trenutno gradilište.

U rupu tik do stambene zgrade propao je jedan ceo stan u prizemlju kao i deo stana iznad, a na dnu rupe nalazio se bager.

Stanari zgrade su evakuisani na vreme, te nije bilo povređenih. Smešteni su u hotelu Slavija.

Radnik se spasao "za dlaku"

Jedan od radnika koji se zatekao na gradilištu rekao je prisutnima da je on prvog kobnog dana bio u rupi u kojoj je završio deo zgrade, kao i da nije upoznat sa tim ko je "gazda" objekta na kome je radio.

- Ne znam stvarno, ja samo na dnevnicu dođem - rekao je čovek i dodao:

- Prvi put sam ja onog dana bio dole. Deset sekundi je bilo kako sam istrčao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    20. jul 2021 | 14:40

    Tužila bih ih sve.. Počevši od preduzimača, sekretarijata, grada, sve.. Ko je dopustio da se to zida?

  • Jovan

    20. jul 2021 | 14:42

    Nista novo u drzavi danskoj. Poreski obveznici ce nadoknaditi stetu nastalu halapljivoscu investitora , on ce platiti prekrsajnu kaznu i nikom nista. Ljudi kojima su unisteni stanovi plolomit ce noge dok prikupe silna dokumenta. Vozat ce ihod saltera do saltera dok imne dodije i sami odustanu. Tako se to resava u drzavi danskoj.

  • 1234

    20. jul 2021 | 14:45

    Cekace se jos narednih 5 godina dok se cela ne srusi pa jos 5 godina dok se sut pokupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA