Kuhinja visi iznad provalije u koju se urušilo pola stana na Vračaru: Neverovatne slike pre i posle

Stanari su više puta upozorili investitora da potpornim zidom obezbedi gradilište

  • 28
Urušavanje zgrade na Vračaru Foto: Telegraf.rs/Stanarka zgrade

Prizori koji nam od petka stižu sa Vračara, gde se urušava zgrada u Vidovdanskoj ulici dovoljno su strašni, ali do danas smo videli samo kako to izgleda spolja. Međutim, jedna od stanarki, koja je ostala bez doma, dala nam je fotografije svoje kuhinje pre urušavanja, ali i nakon što je ostala bez nje, i ostatka stana.

Na fotografijama koje su prikazivale kuhinju vidi se lepo uređen deo stana, ali do petka, dok danas već vidimo samo nakrivljene i srušene zidove, ispucali nameštaj koji visi iznad provalije.

Podsećamo, do prvog urušavanja došlo je u petak, nešto pre podneva, kada je jedan deo zgrade obrušen, jer su potkopani temelji sa parcele pored na kojoj je trenutno gradilište.

U rupu tik do stambene zgrade propao je jedan ceo stan u prizemlju kao i deo stana iznad, a na dnu rupe nalazio se bager. Stanari zgrade su evakuisani na vreme, te nije bilo povređenih. Smešteni su u hotelu Slavija.

Kako je bilo i očekivano, danas se urušio i drugi deo zgrade, a kamerom je zabeležen trenutak urušavanja:

Kako je za Telegraf.rs rekao očevidac sa lica mesta, danas je zgrada počela da se ljulja, čulo se pucanje, i već u sledećem trenutku obrušio se veliki deo zgrade.

Kako smo ranije pisali, stanari su više puta upozorili investitora da potpornim zidom obezbedi gradilište.

Krivične prijave podignute su protiv tročlane porodice investitora, kao i protiv direktora firme "Ropeber Studio d.o.o." koja je izvođač radova.

Objekat koji se urušio datira iz 1939. godine. Stanari nadležnoj inspekciji nisu prijavljivali investitora, ali su prema rečima upravnika zgrade.

Video: Zgrada na Vračaru nastavlja da se urušava: Danas pala terasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. jul 2021 | 14:52

    Strašno,7 novi stanova za ove porodice da gospodin obezbedi,dok zgrada ne bude gotova da im plaća stanarinu.I da svi stanovi da budu namešteni kao i ovi što je uništio..

  • Nikoola

    20. jul 2021 | 15:37

    Ovo je investitor namerno uradio da bi se docepao i njihove zgrade kako bi tu mogao da podigne vecu.

  • Lea

    20. jul 2021 | 15:57

    Slusajte vi sto lupetate gore, i nova zgrada bi se srusila ako se narusi statika, nema veze koliko ke stara zgrada. Da daaaa...to po dzepu investitore i one koji sunto.dozvolili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA