≫ 

Protest na Karaburmi zbog smrti dečaka na "pešačkom": Mališani se držali za ruke, formirali živi zid

Dečak S. B. star 9 godina, preminuo je nakon što ga je, dok je prelazio ulicu, "pokosio" bahati vozač koji je pobegao sa mesta nesreće

  • 76

Devetogodišnji dečak S. B. koji je povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na Karaburmi, preminuo je danas u bolnici. S. B. je sa svojim mlađim bratom L. B. (5) i ocem Mihailom prelazio "pešački", kada ih je bahati vozač automobila L. G. (38), pokosio.

Vozač je pobegao sa lica mesta, a danas je pušten da se brani sa slobode. Ovaj događaj izazvao je strah, ali i revolt građana Karaburme, koji su danas poslepodne organizovali spontani skup, odnosno protest. 

Najpre su u Ulici Marijane Gregoran, gde je došlo do ove stravične tragedije, građani, prijatelji i komšije ostavljali  cveće i igračkice i palili sveće, a onda su odlučili da naprave blokadu baš na mestu gde je dečak stradao.

Na desetine komšija, ali i mališana, napravilo je živi zid držeći se za ruke, i tako blokirali saobraćaj u ovom delu grada.

Na protestu su bile i majke sa bebama u kolicima, ali i članovi porodice nastradalog dečaka koji nisu mogli da sakriju suze.

Skup je spontano započeo oko 18 časova.

- Vaš komšija je ubijen ovde! Hajmo komšije, izađite - odjekivalo je Karaburmom sa megafona, dok se sve veći broj građana skupljao, kako više nijedno dete ne bi nastradalo na pešačkom prelazu.

- Pratim mnoge proteste, ali se ni na jednom nije ovoliko plakalo - rekla je jedna od komšinica za Fejsbuk stranicu Čuvari/ke vatre.

Dva krivična dela

Podsetimo, čovek koji je upravljao vozilom je posle nesreće sakrio svoj automobil, a postoje i indicije da je bio u alkoholisanom stanju. Međutim, ove okolnosti trebalo bi kasnije da utvrdi sudsko veće.

- Ovde iz neke dosadašnje prakse možemo da tvrdimo da se radi o dva krivična dela, a to su teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći. Ukoliko su tačni i navodi da je krio automobil, tu ima elemenata na uticaj nesmetanog vođenja krivičnog postupka - istakao je za Telegraf.rs advokat Ivan Simić.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u sredu da odredi pritvor za L.G. (38). Sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je tada portparolka suda Bojana Stanković. Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda. U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je ranije u sredu tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

Video: Protest ispred suda zbog Ognjena koji je uhapšen nakon Aleksine smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C he

    22. jul 2021 | 22:19

    Branio se cutanjem i oni ga pustili?! Gde mi zivimo?

  • Lana

    22. jul 2021 | 22:30

    Jesu uhapsili sudiju??

  • Minaaa

    22. jul 2021 | 22:13

    Ovako je trebalo za svako dete ubijeno od bahatog vozača podrška za ljude na protestu svaka vam čast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA