Stanari zgrade na Voždovcu i dalje muče muku sa liftom: JKP "Elektrane" tvrde da nisu nadležni

Kvar se, navodno, ne bi dogodio da je cevni sistem za odvod vode od prelivnog suda u podstanici na broju 141 bio u funkcionalnom stanju

  • 1
Lift Foto: Pixabay

Kvar na velikom liftu, u soliteru u Ulici vojvode Stepe 139 još nije saniran, a JKP "Beogradske elektrane" negiraju odgovornost tvrdeći da popravka nije u njihovoj nadležnosti, navodi se u saopštenju koje je izdalo ovo preduzeće.

Kako kažu, kvar se ne bi dogodio da je cevni sistem za odvod vode od prelivnog suda u podstanici na broju 141 bio u funkcionalnom stanju.

- JKP "Beogradske elektrane" nikakvim zvaničnim dopisom od strane Upravnika Skupštine stanara ili JP "Gradsko stambeno" nisu obaveštene o problemu rada lifta u ulazu broj 139, a koji je nastao plavljenjem kućice lifta - navedeno je.

Dalje, objašnjavaju da je do kvara teretnog lifta je došlo 12. oktobra 2020. godine prilikom dopunjavanja zgrade i intervencije na radijatorskom ventilu u stanu 172 na 17. spratu.

- Tom prilikom je puštena dopuna sistema kućnih grejnih instalacija i došlo je do prelivanja ekspanzionog suda. Voda koja se preliva iz ekspanzionog suda cevnim sistemom se vodi van zgrade. Cev kojom se odvodi voda je između prvog i drugog sprata bila oštećena (pukla) i voda se izlivala u hodnik i ulazila u kanal od lifta. Kada je curenje primećeno, upravnik zgrade je otišao do našeg zaposlenog majstora koji je bio na intervenciji oko saniranja kvara na radijatorskom ventilu u stanu 172 na 17. spratu. Majstor je odmah sišao u predajnu stanicu i zaustavio dopunu sistema čime je zaustavljeno i curenje u kanal od lifta. Tom prilikom su upravnik zgrade i majstor uspeli da podignu mali lift sa prve stanice, ali veliki nisu uspeli zbog toga što vrata na liftu nisu radila, a i komandna tabla je bila pokvašena.

Na kraju, navode da čitava stvar ne spada u njihovu nadležnost.

- Održavanje cevnog sistema za odvod vode od prelivnog suda i sanacija kvara lifta nije u nadležnosti JKP "Beogradske elektrane". Do kvara teretnog lifta ne bi ni došlo da je cevni sistem za odvod vode od prelivnog suda bio u funkcionalnom stanju. JKP "Beogradske elektrane" ne prihvataju krivicu i odgovornost zašto do sada nije saniran kvar, jer to nije u našoj nadležnosti - saopšteno je.

Kako Novosti pišu, osam meseci ovi Voždovčani su bez lifta, a mali elevator koji im je preostao nije pouzdan. Upravnik Dragoljub Novaković objasnio je da je kvar nastao posle popravke "Elektrana" u zajedničkoj podstanici u ulazu 141.

Prema navodima nadležnih u "Beogradskim elektranama", upravnik stambene zajednice prvi put se obratio preduzeću putem elektronske pošte Pozivnom centru tek 13. jula ove godine. Tada ih je informisao da lift u zgradi ne radi zbog plavljenja lift kućice usled punjenja instalacije grejanja, koja je nastala devet meseci ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tako je kod nas

    23. jul 2021 | 08:21

    Vazno je da racuni moraju da se placaju kroz infostan i toplanama za grejanje i grad.stambenom za odrzavanje liftova...a kad se desi kvar NIKO NIJE KRIV NITI NADLEZAN. Samo se prebacuje lopta od jednih do drugih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA