Tužni oproštaj OFK "Gol" od Stefana (9): "Bio si velika nada, svaki sledeći gol posvetićemo tebi"

Na mestu nesreće još traju protesti građana koji zahtevaju hapšenje vozača koji je pregazio Stefana

  • 17
Stefan Balić, Karaburma Foto: Facebook/Ofk Gol

Čitava javnost potresena je vešću o smrti dečaka Stefana B. (9) kojeg je na Karaburmi, na pešačkom prelazu, pokosio vozač L.G. (38). Tako se od njega oprostio i Omladinski fudbalski klub "Gol", čiji je Stefan bio član. Kako je OFK "Gol" naveo na svojoj Fejsbuk stranici, još ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

"Dragi roditelji i drugari, ne znamo kako ovo da izustimo i napišemo... Naš dragi Stefan B., naš mali anđeo, malopre se otisnuo u carstvo nebesko... nije izdržao", napisali su.

Kako kažu u poruci, Stefan je bio predivno dete i sportska nada.

"Dragi naš Stefan, teško je prihvatiti istinu da se više nikada na ovom svetu nećemo videti. Bio si predivno dete, velika nada za tvoje sportske želje. Sada se svi opraštamo od tebe jer odlaziš na večni počinak. Uvek ćeš ostati u srcu tvojih trenera i drugara koji će svaki sledeći gol posvetiti tebi. Anđeli neka te čuvaju a mi od zaborava!

Podsećamo, danas su nastavljeni protesti na mestu gde je stradao Stefan, a na kome okupljeni zahtevaju hapšenje vozača. Takođe, grupa građana pokrenula je peticiju kojom se pozivaju na odgovornost nadležni.

Niste nam dali izbor osim da stojimo na ulici - poručuje Danijela Stanković sa lica mesta.

- Ako ja Vama oduzmem dozvolu jer ste bili pijani, a vi ste na slobodi, ko garantuje da sutra nećete sesti za volan bez dozvole i udariti i drugo dete. Ovde su celu noć bila deca kojoj je drug ubijen. Sramota je da stavljamo barikade kao da smo usred neke revolucije. Ako deca sede celu noć sa nama, kažu da je to stravična stvar, zovu ljude da potpišu peticiju kažu da je na slobodi... Svako ko bude želeo drugačije pisaćemo im imena po ulicama. Mi se ne osećamo bezbedno i neko mora da podnese odgovornost.

- Pozivamo svakog ko misli da je odgovoran u ovom gradu i ovoj zemlji da sedne ovde sa nama. Ne idemo odavde dok neko ozbiljno ne shvati ovu stvar.

Ogorčeni građani skupljaju se i na društvenim mrežama, te se na istoimenoj Fejsbuk grupi ljudi pozivaju na protest, davanje izjava za medije, ali i izjavljuje saučešće porodici nastradalog dečaka.

"Stefan je te kišne večeri krenuo majci u zagrljaj, ali... nije stigao do nje. Iz očevih ruku otrgao ga je bahati vozač, višestruki prestupnik", napisala je jedna od članica grupe.

Podsećamo, građani okupljeni na uglu ulica Marijane Gregoran i Patrisa Lumumbe, poručuju da nigde neće otići dok se ne uhapsi vozač koji ga je pokosio i dok se ne osudi. Ističu da tu počinje reč "Dosta" da bi se zaštitili svi građani.

Prošle noći se okupilo na desetine građana, na mestu gde se desila nesreća. Okupljeni su pravili živi zid držeći se za ruke, i tako blokirali saobraćaj u ovom delu grada. Na protestu su bile i majke sa bebama u kolicima, ali i članovi porodice nastradalog dečaka koji nisu mogli da sakriju suze.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u sredu da odredi pritvor za L.G. (38). Sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je tada portparolka suda Bojana Stanković. Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda. U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je ranije u sredu tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

Redakcija "Telegrafa" kontaktirala je Prvi osnovni sud u Beogradu, kao i MUP, povodom slučaja, ali do objave ovog teksta nismo dobili odgovore.

Video: Jednom sam slučajno zgazio kuče, nisam mogao da spavam. Neko ubije dete i pobegne. Ovo je ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    23. jul 2021 | 13:18

    Srce me boli. Nedaj Boze nikom.. Jadni roditelji zbog koga i cega izgubise dete. Drago dete picivaj u miru na nekom boljem mestu. 😪

  • I

    23. jul 2021 | 13:11

    Igrao si fudbal, a izgubio igru zivota zbog pijane budale

  • Miki

    23. jul 2021 | 13:25

    Poslednju reč kazimo na izborima. Ovo je uzas od države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA