≫ 

Potresno obraćanje oca malog Stefana: "Luka je dobro, čeka operaciju, ne zna da je izgubio brata"

Nesreća se dogodila prošle nedelje u Ulici Marijane Gregoran kada je Lazar G., pretičući autobus, pri velikoj brzini na pešačkom prelazu naleteo na Mihaila koji je za ruke držao sinove dok su prelazili ulicu na pešačkom prelazu

  • 6
Karaburma protest Foto: Telegraf.rs

Četvorogodišnji Luka B. kog je prošle nedelje na Karaburmi, zajedno sa bratom i ocem, na pešačkom prelazu udario vozač Lazar G. (38), nalazi se u bolnici i čeka operaciju.

Njegov otac je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio da se on sada oseća dobro.

- Stefanov brat Luka je dobro. Tokom sledeće nedelje ga očekuje operacija. Još ne znamo ko će moći da bude sa njim u sobi, supruga ili ja. On ne zna šta se dogodilo, još ne zna da je izgubio brata - napisao je Mihailo, otac dečaka.

On se, u još jednoj objavi, osvrnuo na bol koji oseća i činjenicu da treba svom mlađem detetu da objasni šta se dogodilo.

- Što se tiče osećanja, ona su kod Stefana. Posle svega ovoga, samo ostaje ljuštura koja obitava na ovom svetu i čeka kad će kod svog najmilijeg. Ja ću skupiti nekako snagu i priključiti se šetnji. Ali, u ovom momentu, moraću da se dobauljam do Luke. I odgovorim mu na milion pitanja, o njegovom bratu, nesreći i ne znam čemu još - dodao je otac.

Podsećamo, nesreća se dogodila prošle nedelje u Ulici Marijane Gregoran kada je Lazar G., pretičući autobus, pri velikoj brzini na pešačkom prelazu naleteo na Mihaila koji je za ruke držao sinove dok su prelazili ulicu na pešačkom prelazu.

Stefana (9) tada je odbacio deset metara, a Luka (4) je odleteo pod parkirani automobil. Mlađem dečaku polomljena je butna kost, a stariji je zadobio teške povrede glave od kojih je preminuo u bolnici četiri dana kasnije.

Vozač je nakon nesreće pobegao sa lica mesta i sakrio automobil, a priveden je dan kasnije. Tada je otkriveno da mu ovo nije prvi saobraćajni prekršaj, ali je uprkos tome pušten da se brani sa slobode.

Zbog toga su, kada je Stefan preminuo, stanovnici Karaburme izašli na ulicu. Na mestu gde je nesrećni dečak izgubio život organizovali su proteste i blokirali ulicu u znak negodovanja zbog odluke suda.

Dan kasnije, vozaču je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Video: Jednom sam slučajno zgazio kuče, nisam mogao da spavam. Neko ubije dete i pobegne. Ovo je ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    26. jul 2021 | 13:40

    po kratkom postupku: doživotna robija ili metak u čelo. Ni jedna druga presuda neće biti valjana.

  • Če

    26. jul 2021 | 13:57

    Samo metak sto da ga drzava hrani.

  • Z

    26. jul 2021 | 14:01

    Zagorka da ustupi mesto Radmili ako ova ne bude kaznjena pod hitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA