Novi sistem u prevozu: Autobus ne kreće dok sva vrata nisu zatvorena, kamere, ekrani, tasteri...

- Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima - istakao je gradonačelnik Beograda

  • 30
BEOGRAD AUTOBUSI PREVOZ PUTNICI U AUTOBUSU SA MASKAMA I RUKAVICAMA

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić smatra da je bezbednost putnika u saobraćaju prioritetna tema, zbog toga je potrebno opremiti gradske autobuse novim sistemima koji podrazumevaju osvetljenje iznad vrata, tastere za vozače i ostalo.

Uvodimo nove sisteme bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika, istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić za TV Prvu.

– Jutros sam u nekoliko autobusa javnog gradskog prevoza proverio funkcionisanje ovog novog sistema bezbednosti. Suština ovog sistema bezbednosti je ta da autobus neće moći da krene dok sva vrata nisu zatvorena – istakao je Radojičić.

On je precizirao da će iznad svih vrata biti postavljene kamere, a situaciju će kontrolisati vozač preko posebnog ekrana i imaće jasniji pregled vrata vozila.

Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju. Pored toga, uvodimo i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena. Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja – kazao je gradonačelnik Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    28. jul 2021 | 11:45

    Ma jok ne saceka da svi sednu...gledajte da pojacate linije da se ne orave guzve ionako placamo prevoz kao Briselu a vozila su kao u indiji!

  • Semajlirane_pufne

    28. jul 2021 | 12:46

    Zar je do sada kretao sa otvorenim vratima?!

  • Goran

    28. jul 2021 | 12:16

    A do sad je bus kretao bez zatvorenih vrata..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA