≫ 

Stefan (10) dobio mural: "Zbog mene tu ste sada, ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada"

Dečak je preminuo nakon što ga je na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma, "pokosio" vozač Lazar G.

  • 16
Mural, Stefan Balić, dečak

Foto: Jelena Milosavljević

Srca građana cele Srbije slomila su se posle vesti da je maleni Stefan B. (9) kojeg je "pokupio" bahati vozač Lazar Galić na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma - preminuo. Tragična vest izazvala je ne samo tugu, već i bes, posebno među građanima ovog dela Beograda koji danima u Ulici Marijane Gregoran, gde je došlo do nesreće, iskazuju mirnim putem svoj revolt.

Građani pogođeni ovom tragedijom pisali su pesme nastradalom dečaku, palili sveće na mesto pogibije, a sada su i oslikali mural sa njegovim likom koji je danas osvanuo u Beogradu, baš u ulici u kojoj je izgubio život.

Pored milog lika mališana Stefana, ispisani su i stihovi:

- Sa neba ja vas gledam, zbog mene tu ste sada, ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada.

Fotografiju ovog emotivnog grafita podelila je u Fejsbuk grupi Pravda za Stefana Jelena Milosavljević, administratorka.

- Da se ovako nešto više nikad nikome ne ponovi, da nijedno naše dete ne ode na nebo prerano, da nijedan roditelj ne ostane bez deteta, mi ostajemo ovde i dalje, non stop 00-24! Za moje dete, za vaše dete, za svu decu! Počivaj u miru, anđele - napisala je ona.

Podsetimo, protesti zbog prvobitne odluke sudije Prvog osnovnog suda, koja je posle nesreće pustila vozača da se brani sa slobode, i dalje traju.

Okupljeni građani ostaju pri zahtevima da vozač, koji je, posle preinačenja prve odluke sudije, uhapšen i sproveden u pritvor, bude osuđen, ali zahtevaju i da sudija Radmila Đerić, koja ga je prvobitno pustila iz pritvora pravno odgovara zbog te odluke.

Video: Višeminutni aplauz za oproštaj od Stefana, građani ne odustaju od protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA