≫ 

I Novi Beograd se "krčkao" na skoro 50 stepeni, ova slika to i dokazuje

Srbija je u četvrtom talasu vrućina

  • 5
VISOKA  temperatura vreme Srbija

Foto: Instagram/Kristina Tina Milicic

Iako je ova fotografija uslikana juče na Novom Beogradu, svejedno pokazuje "pakao" u kom se svi krčkamo ovih dana. Pokazuje temperaturu od koje se topi beton, zabeleženo je čak 49 stepeni. Naravno, ovo merenje nije zvanično. Ipak, pokazuje da je i jučerašnji dan bio tropski topao

Vrućine su nastavljene i danas, primera radi, u Valjevu je u 16 sati izmereno 40 stepeni Celzijusa, a u Negotinu i Zaječaru bilo je stepen manje - 39 stepeni.

Tako je subjektivni osećaj danas bio najveći u Banatskom Karlovcu - čak 46, a zatim u Ćupriji gde je bio 42 stepena, dok je temperatura u hladu na dva metra visine pokazivala da je u tim mestima po 37 stepeni Celzijusovih. Ovo u stvari znači, da je građanima Ćuprije i Banatskog Karlovca danas bilo najteže.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, u celoj Srbiji temperature su u 16 sati bile 34 i više stepeni, izuzev na Crnom vrhu gde je bilo 32, u Sjenici 31 i najhladnije na Kopaoniku - 25 stepeni.

Po 38 stepeni zabeleženo je u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i još nekim gradovima.

Srbija je u četvrtom talasu vrućina, a danas je zbog visokih temperatura u više od pola zemlje na snazi crveni meteoalarm - u Šumadiji, Pomoravlju, na istoku zemlje, jugoistoku, jugozapadu i na Kosovu i Metohiji. Narandžasti meteoalarm koji je je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji.

Video: Usijali se termometri: Beograđanin izmerio 60 stepeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s

    28. jul 2021 | 21:49

    Kod nas bilo 62 !?????

  • DARKO 100%

    28. jul 2021 | 21:33

    Zasto da palim sporet danas,i da trosim struju da bi isprzio jaja,kad to mogu na asfaltu da uradim😉,probajte kao u tignju teflonskom

  • Dr

    28. jul 2021 | 22:33

    U 16 h u Valjevu, subjektivni osećaj je bio + 50 stepeni po aplikaciji Radar&Vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA