≫ 

Anđeoska fotografija devojčice kraj lika Stefana koja slama srca: Priča o njoj je još emotivnija

Maleni Stefan (10) preminuo je nakon što ga je na pešačkom prelazu "pokosio" Lazar G.

  • 33
Stefan Balić, mural

Foto: Privatna arhiva

Jedno dete je stradalo, i ono je sada sa anđelima. Nevino dete koje je prelazilo pešački prelaz sa mlađim bratom i tatom. Dete koje je sanjalo i maštalo, a koje je poginulo zbog neopreznosti jednog vozača.

Stefan imao je samo 10 godina kada je preminuo posle saobraćajne nesreće u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma. Stefana je "pokosio" Lazar G, koji se sada zbog smrti mališana nalazi u pritvoru. Suze na licima porodice, ali i prijatelja, drugara i komšija, zbog dečaka koji je poginuo pre nedelju dana, nepresušne su, a u njegovu čast, oni koji su ga voleli, pa čak i oni koji ga nisu poznavali, pisali su pesme, palili sveće, oslikali mural sa njegovim likom...

Želju da oda počast stradalom dečaku imala je i jedna devojčica, osmogodišnja Dragana iz Obrenovca koja je htela da poseti mesto pogibije i to sa krilima anđela.

- Dragana je jako emotivno dete koje je operisalo srce sa samo tri godine. Tragična vest o jednom dečaku ju je jako potresla. Kada je čula da je Stefan imao samo 9 godina, rekla mi je: "Mama, pa on je samo jednu godinu stariji od mene". Pretužno - kaže Draganina mama Sanela i dodaje:

- Time smo želeli da pošaljemo poruku da je jedno dete nastradalo i da je sad sa anđelima, ne smemo da dozvolimo da se ponovi ovo više i jednom detetu.

Kako navodi, sa ćerkicom je otišla na mesto stradanja kako bi dala podršku roditeljima preminulog dečaka, ali i svim ljudima koji se danima okupljaju na Karaburmi, tražeći pravdu za Stefana.

- Mi ne poznajemo Stefanovu porodicu, došli smo iz Obrenovca, a bilo je toliko tužno, da uopšte ne znam kako smo izdržali da budemo tamo nekoliko sati. Jako je bilo potresno kada smo došli do Stefanove zgrade i kada se njegova mama zahvalila što smo uz njih - priča naša sagovornica.

Mala Dragana stajala je ispred murala sa likom malog Stefana noseći krila anđela, a tako je i nastala emotivna fotografija koju je Sanela podelila na Fejsbuku sa rečima upućenim dečaku: "Anđele, neka te anđeli sad čuvaju. Počivaj u miru. Znam da ne možemo da te vratimo, ali ovde smo zbog tebe".

Video: Protest građana Karaburme zbog pogibije dečaka na pešačkom prelazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MINI

    29. jul 2021 | 12:00

    Neznam ni sama koliko sam puta suzu pustila za malim andjelima koji izgubise svoj tek zapoceti zivot.Dokle vise tog divljanja i zavijanja u crno neduzne ljude i tovariti teret tuge za ceo zivot.Roditeljima duboko saucesce.Ostajem dalje bez reci jer neznam sta vise reci.

  • Minaaa

    29. jul 2021 | 11:55

    Da se više nikad nikom ne ponovi ,😢

  • NN

    29. jul 2021 | 19:54

    Moj brate je poginuo jer je divljak vozio 220h kroz naseljen deo. Vozio je nasilnicki, brat je krenuo na trening. Kazna je godinu dana nanogicu dobio. Mediji su to objaviljivali, ali niko nista nije reagovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA