≫ 

Stanari Vidovdanske uzeli iz ruševina "šaku jada" svojih stvari: Ceo dan plačemo i pijemo bensedine

Stanari se nadaju da će krivac dobiti kaznu blizu maksimuma propisanog zakonom

  • 20

Stanari Vidovdanske ulice na Vračaru u Beogradu, čija se zgrada srušila pre dve nedelje, danas su poslednji put bili na ruševinama svojih domova kako bi preuzeli lične stvari, odnosno ono najosnovnije - lična dokumenta, ali i fotografije, najdraže uspomene.

Nakon povratka, javnosti se obratio upravnik zgrade Novina Stanimirović koji je objasnio da su danas i zvanično iseljeni.

- Uzeli smo neke od naših stvari. Očekujemo da će u nekom bliskom periodu, pošto smo svi sada u hotelu i sve torbe smo uneli u sobe, uspeti da uđemo u neke obećane stanove. Naravno, svesni smo toga da vi, kad pođete na put ne krenete u istom trenutku, tako da će i ovoga puta nešto malo da zakasni, ali mi smo strpljivi. Verujemo u to što nam je obećano.

Kako kaže, svi se nadaju da će krivac dobiti kaznu blizu maksimuma propisanog zakonom.

- Verujem da će se naći neki hrabar sudija i ozbiljan profesionalac, koji će u okviru zakona da izrekne jednu ozbiljnu, blizu maksimuma određenog zakonom za ove ljude koji su to uradili da mi dođemo u ovakvu situaciju - rekao je Stanimirović i dodao:

- Svi mi ovde drhtimo danas, plačemo, pijemo bensedine. 

Podsećamo, Građevinski fakultet završio je procenu bezbednosti i rizika, te su stručnjaci dali zeleno svetlo da stanari nakratko uđu u delove stana gde je bezbedno, bez zadržavanja i uzmu dokumenta i neophodne stvari. Tamo gde je bilo moguće, oni su išli stepeništem, a u nepristupačnim delovima, pomoć su im pružili vatrogasci.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će se na tom istom mestu izgraditi nova zgrada u roku od godinu dana, kao i da će svi oštećeni stanari dobiti nove stanove iste kvadrature.

- To znači da će se oni u roku od godinu dana, koliko bi trebalo da traje postupak projektovanja i izgradnje, useliti u stanove na lokaciji na kojoj se nalazi stara zgrada. U međuvremenu će stanari koji žive u hotelu "Slavija" biti smešteni u gradske stanove koje neće plaćati, gde će moći da žive dok se ne izgradi nova zgrada - rekao je Vesić.

Inače, protiv firme za koju se sumnja da je odgovorna za urušavanje stambene zgrade na Vračaru, kao i izvođača radova, podnete su četiri krivične prijave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирјана

    30. jul 2021 | 21:41

    Ко ће их обештетити за све вредно што нису могли понети или је уништено?

  • Mira

    30. jul 2021 | 22:45

    Kako nam je pravosudje cisto sumnjam da ce ovde neko dobiti adekvatnu kaznu kako zasluzuje.Kad budemo istrebili iz korena taj gamad,onda mozemo da ocekujemo i da se nadamo pravdi.

  • Сања

    30. jul 2021 | 22:48

    Све док будемо имали корумпирано правосуђе,не надајте се много.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA