≫ 

Ovo ne pamti porodilište "Dragiša Mišović": Rekordan broj beba rođen za 24 sata

Ako se nastavi ovim tempom, biće 3.600 porođaja ove godine, a prosek je 1.500

  • 14
Bebe porodilište

Foto: Shutterstock

U porodilištu "Dragiša Mišović" danas je rođen rekordan broj beba. Jutros do sedam sati, kada je završena i smena lekara i babica, vodili su dečaci rezultatom 17:6. Od početka godine obavljeno je više od 2.150, od tri do pet dnevno, kaže statistika.

Dr Igor Plješa iz KBC "Dragiša Mišović" kaže da će, ako se nastavi ovim tempom, biti 3.600 porođaja, više nego duplo od godišnjeg proseka.

Igor Plješa je za Beogradsku hroniku rekao da je od sedam sati ujutru bilo deset porođaja i da je rođeno osam dečaka i dve devojčice.

Smena, kaže, izgleda predivno, užurbano i prelepo.

- Dovoljno dugo svi radimo da se pogledima dogovorimo oko svega. Od prijema do porođajne sale sa osmehom dovedemo naše pacijentkinje. Jedan timski rad u kome ne možemo jedni bez drugih. Sve to funkcioniše potpuno perfektno. Deca nam se rađaju uz finu muziku, i ujutru budete umorni, ali potpuno ispunjeni predivnim osećanjem - kaže Plješa za RTS.

Nada se, kaže, da će, ako se nastavi ovim tempom, biti 3.600 porođaja ove godine, a prosek je 1.500.

- Nadamo se da ćemo to i da ispunimo. Žene su prepoznale naše porodilište kao najbolje. Svaka vaginalno porođena žena, ako su u redu ona i beba, posle 48 sati idu kući, a ako je carski rez – posle 72 sata, da bi mogle da dođu druge žene - rekao je Plješa.

Još jedan rekord danas zabeležen u porodilištu "Narodni front". Rođeno je 38 beba za 24 sata. Tu utakmicu dobile su devojčice.

Video: Patronažna sestra otkrila jednostavan trik koji smiruje bebe i pomaže kod grčeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA