Zabrana muzike u baštama uticaće na 5 odsto kafića: Sprovedite mere zaštite, pa radite dokle hoćete

Zamenik gradonačelnika Beograda je istakao da će nove mere uticati uglavnom na tri do pet odsto ugostitelja, jer ostali ugostitelji ne remete kućni red i mir

  • 6
Buka u stanu mama i sin Foto: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je usvajanje Odluke o radnom vremenu veoma važna jer, kako je istakao, najveći broj građana se žali na buku koja dolazi pretežno iz ugostiteljskih objekata.

Grad Beograd je inicirao izmenu Zakona o buci, čija je izrada u toku u Ministarstvu za zaštitu životne sredine. Dok čekamo novi zakon o buci, potrebno je da rešimo probleme iz naše nadležnosti – istakao je Vesić.

On je precizirao da se novom odlukom zabranjuje emitovanje muzike u baštama ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda radnim danima posle 22 sata i petkom i subotom posle 23 sata.

bar, šank Foto: Unsplash

Od ove odluke se izuzimaju tri zone koje turisti najčešće posećuju. Prva zona je Skadarlija, gde je dozvoljeno emitovanje akustične muzike, druga je Ada Ciganlija i treća zona su priobalje reka Save i Dunava. Te tri zone će biti rešene Zakonom o buci. Tada će Komunalna milicija dobiti ovlašćenje da ima merače buke, da prekine muziku i oduzme sredstvo sa koga se emituje, kao i da do 30 dana zatvori ugostiteljski objekat – kazao je Vesić.

On je istakao da će nove mere uticati uglavnom na tri do pet odsto ugostitelja, jer ostali ugostitelji ne remete kućni red i mir.

– Moramo da nađemo meru tako da ugostitelji rade, a da se poštuje pravo na privatnost ljudi. Najviše su ugrožene centralne opštine jer se trenutna odluka ne poštuje. Kako smo stali na kraj bahatim vozačima, tako ćemo stati na kraj i ovima što iznajme kuću pored stambenog objekta i maltretiraju sve oko sebe – naveo je zamenik gradonačelnika.

Vesić je rekao da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine u saradnji sa Građevinskim fakultetom utvrdio pravila zaštite od buke.

Moja poruka onima koji rade na rekama, kao i drugima koji misle da rade duže jeste da sprovedu mere zaštite od buke i onda će moći da rade dokle hoće, jer tada nikome neće smetati. Ovim izmena nećemo rešiti sve probleme, ali ćemo ih rešiti u najvećem delu Beograda – zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    30. avgust 2021 | 17:44

    Pa naravno da treba da se ukine. Ne možemo da živimo više od te njihove muzike. Neko mora i da radi, niko nije dužan da sluša muziku u 3 ujutru. Pritom ajde da je to neka fina, prijatna muzika, pa i da progutamo nekako, nego je to ona seljanija najgore vrste koju pevaju ovi novokomponovani pevači.. Ja ono ne bih mogao na silu da slušam

  • Lujo

    30. avgust 2021 | 19:04

    A da se ugledamo na talibane? Oni su skroz muziku zabranili. Kod njih vladaju mir i tišina osim kada rokaju iz kalašnjikova i urlaju alahekber.

  • Natalija

    30. avgust 2021 | 19:31

    A šta je sa Romima koji u zadnje vreme nosaju sa sobom neke velike zvučnike i puštaju nekakvu svoju muziku na sav glas? I po tramvajima ih bude, i na stanicama gradskoga prevoza isl. Trebalo bi zakonom regulisati i kažnjavati i ove slučajeve maltretiranja okoline glasnom i preglasnom muzikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA