Kafana "Dva jelena" je mnogima sudbina: Toma je ovde rekao "zbogom", a Đura se borio sa demonima

Jednoj Danki, Branki ili Mariji, uz zvuke našeg maestralnog Tome Zdravkovića, ovo mesto je bila sudbina. U drugoj najstarijoj beogradskoj kafani "Dva jelena", otkrivamo vam sve čari hedonizma čuvene boemske kaldrme

  • 3

U emisiji Telegraf tv-a, "Najstarije beogradske kafane" Katy The Cook vam otkriva najstrože čuvane tajne koje kriju kultna mesta u Beogradu, njihove gastronomske specijalitete koji su na meniju decenijama unazad, kao i poneki uzdah i suzu naših najvećih boema svih vremena.

Ima jedno mesto, smešteno na skadarlijskoj kaldrmi, gde se i dalje duh Tome Zdravkovića pozdravlja sa gostima. U "Dva jelena", drugoj najstarijoj kafani u Beogradu, biti boem je najpriznatije zanimanje. Ovde je Đura Jakšić imao otvoren račun "od plate do plate", Pirs Brosnan snimao novembarskog čoveka, a Džejmi Oliver ostavio zahvalnicu u kuhinji.

Omiljena srpska tv kuvarica Katy The Cook vam u ovoj epizodi "Najstarijih beogradskih kafana" otkriva tajne najpoznatijih stihova narodne muzike, ali i specijalitet kuće koji je osmislio poznati srpski pesnik i večiti romantik Đura Jakšić.

Ko to zna da voli i da ljubi, a ko da peva i da sneva? Kada je to kiša najviše padala i koja su se to dva različita sveta volela? Ko to zna? U videu iznad teksta dobićete odgovore na ova pitanja.

Serijal "Najstarije beogradske kafane" pratite svakog četvrtka, u 19 sati, samo na Telegraf TV-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    9. septembar 2021 | 19:59

    U Skadarliji možete videti samo strance boema više nema zbog nenormalnih cena.

  • Ana

    10. septembar 2021 | 01:11

    Beogradske kafane koje drze Crnogorci 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA