≫ 

U Beogradu ove godine 500 upisanih đaka prvaka više nego prethodne

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da je ove godine Grad Beograd osim u ovu školu, uložio 250 miliona dinara i u rekonstrukciju još deset škola, sedam osnovnih i tri srednje škole

  • 0
Đaci prvaci, đak prvak, osnovna škola, majka vodi decu u školu Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas sa predsednikom gradske opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem i sekretarom Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom povodom početka školske godine Osnovnu školu „Duško Radović” na Novom Beogradu.

U ovoj školi završena je kompletna rekonstrukcija, đaci su se vratili u školske klupe, a ukupna vrednost investicije je iznosila 134 miliona dinara, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da je ove godine Grad Beograd osim u ovu školu, uložio 250 miliona dinara i u rekonstrukciju još deset škola, sedam osnovnih i tri srednje škole. Prošla školska godina započeta je otvaranjem dve nove škole – u naseljima Leštane i Busije, a u planu je izgradnja još tri osnovne škole, u naseljima Veljko Vlahović, Mirijevo i Čukarička padina.

– Grad Beograd je sa gradskom opštinom Novi Beograd učestvovao u realizaciji radova u ovoj školi. Investitor je bila Gradska opština Novi Beograd putem Kancelarije za javna ulaganja. Zamenjene su sve vrste instalacija, obnovljena je fasada zgrade, rekonstruisani su kabineti i učionice, fiskulturna sala, školsko dvorište, uređene su betonske i zelene površine. Ovu prelepu školu sada će pohađati ukupno 820 učenika raspoređenih u 32 odeljenja, koji će imati najbolje uslove za učenje. Pripremili smo se za ovu školsku godinu bolje nego prethodnih godina. Pomažemo deci i nastavnicima da zajedno prebrodimo početak školske godine u pandemijskim uslovima istakao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je gradonačelnik naglasio, u Beogradu ove godine ima 500 upisanih đaka prvaka više nego prethodne.

– Konkretno, kapacitet ove škole je 120 đaka prvaka, na zahtev je upisano 124. Siguran sam da će ova školska godina biti uspešna i da će se sve odvijati po planu, bez obzira na poteškoće koje imamo sa virusom korona. Sve škole su opremljene zaštitnom opremom, ni jednoj školi neće nedostajati sve ono što je potrebno kako bi đaci i zaposleni bili bezbedni – kazao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik se osvrnuo i na kontrolu sprovođenja mera i dodao da će Grad Beograd pratiti sva uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

– Svako u svom domenu daje svoj doprinos. Važno je da postoji usklađenost resornog ministarstva, Opštine i Grada. Važno je da na svim nivoima radimo u interesu sugrađana a ova škola je upravo primer jedne uspešne saradnje – zaključio je prvi čovek prestonice.

Predsednik gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da je danas poseban dan u životima đaka prvaka i njihovih roditelja i da se raduje što je obezbeđena rekonstrukcija ove škole.

– Urađeno je zaista mnogo toga, uloženo je više od 130 miliona dinara. Jako sam srećan što sam predsednik opštine u kojoj postoje ovakve škole. Deca u školi treba da se osećaju lepo, bezbedno i da se njihov, praktično prvi susret sa realnim životom odvija u najboljim mogućim uslovima – istakao je Šapić.

Video: U OŠ Drinka Pavlović, Goran Vesić osnovcima podelio Beotablete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA