≫ 

Inspekcija u školi na Novom Beogradu, nakon što su se đaci na rekreativnoj zarazili koronom

Zaražene su i dve učiteljice

  • 25
Osnovna škola Milan Rakić Foto: Facebook/ОШ "Милан Ракић", Shutterstock

Ministarstvo prosvete poslaće inspekciju u OŠ "Milan Rakić" na Novom Beogradu, gde su se učenici trećeg i četvrtog razreda, njih najmanje 18, vratili sa rekreativne nastave zaraženi koronom. Na rekreativnu nastavu na Divčibarima otišli su neposredno pred početak škole. Zaražene su i dve učiteljice.

- Prema informacijama, koje smo dobili od direktora škole, svi učenici koji su se vratili sa nastave u prirodi, kao i učitelji su testirani, 18 đaka i dva učitelja su pozitivni od ukupno 7 odeljenja koliko ih je bilo na rekreativnoj nastavi. Svi imaju lakše simptome i niko od njih ne prisustvuje nastavi. Za dva zaražena učitelja, škola je obezbedila zamenu, a deca koja nisu bila deo grupe koja je putovala, redovno pohađaju školu - kažu za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

Ipak, kako navode, uputiće inspekciju u školu koja će utvrditi sve činjenice u vezi ovog pitanja.

Rekreativna nastava održana je od 22. do 29. avgusta, a samo dan nakon povratka đacima je potvrđen virus u kovid ambulanti u Bloku 44.

- Mnogo je zaraženih. Sadašnji bilans je 43 zaraženih i tri učiteljice. Deca su se vratila u nedelju uveče, a već u ponedeljak je bio haos ispred kovid ambulante u Bloku 44. Testirani su i pozitivni su, a imaju svega devet i 10 godina – priča jedan od roditelja za Telegraf.rs.

Direktor škole Duško Vitomirović potvrdio je za naš portal da su se deca vratila zaražena sa Divčibara, ali tvrdi da je broj zaraženih manji, odnosno 18 učenika i dve učiteljice. Na pitanje čemu rekreativna nastava pred sam početak škole i u vreme kada virus bukti, Vitomirović odgovara:

- Propao bi im novac da nisu sada otišli. Na tu rekreativnu je trebalo da idu još prošle godine ali je zbog korone sve stopirano. Roditelji su mogli da odbiju, ali nisu. Savet roditelja je prihvatio da se ide na rekreativnu, deca su pregledana u Domu zdravlja pre puta i jedan lekar je išao sa njima –kaže Vitomirović.

On ističe da su sva zaražena deca dobro, uglavnom bez simptoma, a da su zaražene učiteljice prošle asimptomatski.

- Svi su dobro. Učiteljice sede kod kuće i nemaju nikakve simptome. Škola radi normalno jer su deca koja su zaražena u izolaciji do srede i sa njima niko drugi nije bio u kontaktu – navodi direktor.

Roditelji su, sa druge strane, besni što su deca u ovakvoj situaciji poslata na rekreativnu.

- Sramotno je što novac nisu hteli da vrate nego su ih odveli usred epidemije i vratili nam zaraženu decu – kaže jedna majka.

Video: U OŠ Drinka Pavlović, Goran Vesić osnovcima podelio Beotablete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nino

    1. septembar 2021 | 17:09

    Nemaju simptome? A zasto su ih vodili kod doktora. Fake sve

  • Sneza

    1. septembar 2021 | 17:47

    Dzabe strasite, ne pecamo se na crvice...presli smo na gliste.

  • K

    1. septembar 2021 | 16:48

    Kako to rekreativna za vreme raspusta i za vreme korone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA