≫ 

Balkan skače na Lisičijem jarku: Ovako izgledaju padobranski skokovi prijateljstva

Pored takmičara iz Srbije učestvuju i takmičari iz Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije

  • 1

Manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2021" svečano je otvorena na aerodromu Lisičji jarak, a tokom današnjeg i sutrašnjeg dana izvodiće se skokovi na cilj i biće takmičarskog karaktera. Poseban aplauz na otvaranju dobio je Dragan Ćurčić, padobranac Udruženja veterana 63. padobranske brigade kome je skok sa zastavom udruženja na otvaranju bio 4.198 skok po redu.

Balkanski skok prijateljstva je započeo 1993. godine. Osnovali su ga veterani Jedinice HELARU (Udruženje veterana padobranaca Grčke) i veterani 63. Padobranske brigade.

Ceremoniji otvaranja su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, ambasade Rusije, Ministarstva za sport, MUP-a i Vazduhoplovnog saveza. Tokom svečane ceremonije izvedeni su demo-skokovi, a nošene su zastave Srbije, Vojske Srbije, 63. Padobranske brigade i zastava 63. Padobranske koja obilazi svet.

Pored takmičara iz Srbije učestvuju i takmičari iz Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Osnovna ideja manifestacije je, uz negovanje tradicije i druženje pripadnika brigade, da se omogući nekada aktivnim padobrancima da ponovo prođu neophodnu obuku i pripreme i skaču padobranom. Vremenom je krug učesnika proširen sa nekadašnjih pripadnika 63. padobranske brigade na pripadnike i drugih jedinica Vojske Srbije, MUP, SAJ, kolege iz drugih država, porodice i prijatelje.

Manifestaciju je zvanično otvorio pomoćnik ministra prosvete Darko Udovičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    10. septembar 2021 | 17:00

    Svud se naša vojska i milicija utrenivara od Peloponeza do Vladivostoka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA