≫ 

Dokle više? Vozača šlepera mrzelo da čeka pa u polukružno krenuo na crveno svetlo

Kod Buvljaka svako jutro vozači izvode opasne vratolomije a sve da bi skrenuli polukružno. Prvo je šleper blokirao raskrsnicu a onda je vozač putničkog vozila isekao celu kolonu

  • 4

Raskrsnica ulica Antifašističke borbe, Savskog nasipa i Jurija Gagarina jedna je od najnezgodnijih na Novom Beogradu.

Semafor za levo skretanje tu traje izuzetno kratko. Vozači koji žele se vrate ka gradu na ovom mestu moraju da naprave polukružno skretanje. Na taj način oni blokiraju ili dovode u opasnost one koji idu na Savski naspi.

Skretanje levo kod buvljaka Skretanje levo koji mnogi moraju da koriste za polukružno jer je nekadašnje isključenje zatvoreno - Google maps

Ipak najvećo problem su šleperi i mešalice građevinskih firmi koje skladišta imaju u Brodarskoj ulici. Ovo je poslednje mesto na kome teške mašine mogu da se okrenu i vrate.

Skretanje levo kod buvljaka Brodarska ulica mesto na kome se nalaze brojna stovarišta - Google maps

Zbog njih na nastaju velike gužve na ovom semaforu. Zato brojni vozači postupaju veoma bahato i ulaze u raskrsnicu dok traje crveno svetlo. Ipak potpuno je druga situacija kada taj bahati manevar izvede mašina teška nekoliko tona.

U videu iznad možete pogledati obe situacije u istom događaju. Prvo se preprečio šleper a onda je vozač doveo celu kolonu u opasnost svojim bahatim skretanjem.

Video: Zašto je ukinuto polukružno kod Buvljaka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOSMI73

    14. septembar 2021 | 12:08

    I jel si sada srećan što će kazniti čoveka??? A lepo kažeš da nema gde da napravi polukružno!

  • Stojko

    14. septembar 2021 | 11:35

    Sleper ucestvuje u izgradnji nove i napredne Srbije tako da je 50% sanse da hoce, a 100% da nece biti kaznjen, vec ce i sutra ovo isto da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA