≫ 

Izmene u javnom prevozu do ponedeljka ujutru: Evo koje ulice će biti zatvorene

Manifestacija "Pešačka nedelja" će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom * Triatlon na Adi Ciganliji * Auto trke na Ušću

  • 3
BEOGRAD MERE KORONA GRAĐANI NA ULICAMA PEŠAČI PRELAZ Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Brojne linije javnog prevoza promeniće trase tokom naredna dva dana zbog brojnih manifestacija. Tako u nedelju, 19. septembra, od 7 do 18 časova zbog manifestacije "Pešačka nedelja" koja će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom. U tom periodu će ove ulice biti zatvorene za saobraćaj.

Trolejbuska linija broj 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, dok će vozila na linijama 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Dodaje se da će autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimicno izmenjenom trasom Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa, prenosi Tanjug.

Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike i dalje redovno, dok vozila sa linije 22A uopšte neće saobraćati 19. septembra.

Ušće 2021, od ponoći do ponedeljka ujutru

Zbog manifestacije "Ušće 2021", zatvaraju se ulica "Ušće" i Bulevar Nikole Tesle do Ulice trešnjinog cveta u ponoć između subote i nedelje do ponedeljka ujutru. Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina.

Linije 27E i 35 će po izlasku s mosta ići levo, u Milentija Popovića do terminusa "Novi Beograd", dok će linija 60L voziti kroz Vladimira Popovića, Zemunskim putem i Brodarskom, a u povratku voziće redovnom trasom.

Triatlon na Adi Ciganliji

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci - 11TRI G-DRIVE održaće se sutra na Adi Ciganliji.

Ulaz na Adu Ciganliju biće zatvoren od 6.30 do 14 časova. Saobraćaj će biti obustavljen od 6.30 do 12 sati od Radničke ulice do Ulice Bore Stankovića, u oba smera. Neće biti moguće kretanje vozilima Radničkom ulicom od Savske magistrale do skretanja na Most na Adi, u oba smera. Zatim, preko Mosta na Adi sa prilaznim saobraćajnicama od Radničke ulice do Ulice omladinskih brigada, jedan smer. Zatvoren je i pravac Novi Beograd - Čukarica, pešačko-biciklistička staza od Ade Ciganlije do Tržnog centra "Galerija", kao i pešačko-biciklistička staza na Novom mostu od Ulice Jurija Gagarina do Radničke ulice.

Video: Kako su slatki! Tata labrador nosi štenad u bisagama preko pešačkog prelaza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stena

    18. septembar 2021 | 07:15

    Svaki dan neke manifestacije i gluposti!!! Ubiste ovaj narod sa guzvama!!! Tamo na livadu kod Usca pa manifestujte svaki dan

  • 534

    18. septembar 2021 | 08:32

    Konačno je nekome proradio mozak pa je shvatio da je subota radni dan za dobar deo beograđana koji zbog pešačkih subota, rolerijada, biciklijada, maratona, parada ponosa... ne mogu da funkcionišu normalno tog dana. Zašto je pešacima zabranjeno da ostalim danima idu peške na tom potezu? Nije im zabranjeno nego moraju da pešače sredinom ulice umesto trotoarima. Aha, sad razumem. Geni iz 1944 još su aktivni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA