Da li ste probali "Miloševu sablju"? Služi se samo u jednoj kafani na svetu, po želji Obrenovića

U četvrtoj najstarijoj kafani u Beogradu i nakon dva veka služi se specijalitet kuće "Miloševa sablja", a legenda kaže da se njegov duh i dalje nalazi u skrivenoj "Miloševoj sobi"

  • 8

U emisiji Telegraf tv-a, "Najstarije beogradske kafane" Katy The Cook vam otkriva najstrože čuvane tajne koje kriju kultna mesta u Beogradu, njihove gastronomske specijalitete koji su na meniju decenijama unazad, kao i poneki uzdah i suzu naših najvećih boema svih vremena.

U jednom od najstarijih parkova u Srbiji smeštena je kafanska istorija. Srpski knez Miloš Obrenović odgovoran je za otvaranje prvih kafana u Srbiji i do smrti je važio za najvećeg srpskog boema. Ovo je priča o četvrtoj najstarijoj kafani u Beogradu koja je bila lično vlasništvo omiljenog srpskog kneza. Nakon dva veka, na restoranskom meniju i dalje prkosi specijalitet kuće "Miloševa sablja", a gosti ostaju bez teksta.

Katy The Cook i ovog puta otkriva tajne najstarijih kafana u Beogradu. Šta se dešavalo u tajnoj "Miloševoj sobi" iznad restorana, kako su se nekada održavale proslave u rezidenciji kneza Miloša i koliko je stari duh mnogih bekrija još prisutan, saznajte u četvrtoj epizodi serijala "Najstarije beogradske kafane".

Serijal "Najstarije beogradske kafane" pratite svakog četvrtka, u 19 sati, samo na Telegraf TV-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    23. septembar 2021 | 19:05

    Meni se vise svidja Karadjordjeva snicla !!!

  • Bocan

    24. septembar 2021 | 06:30

    Pre svega ova zgrada gde je sad "Milošev konak" je bila Miloševa štala. Konak je muzej. Sablja je kulinarske spektakl izmišljotina. Kuvari su spremni na prekrajanje istorije da bi ukomponovali svoje djakonije...

  • A. P

    24. septembar 2021 | 07:50

    Nekad Milosevo a sada Saricevo vlasništvo. Sve je to privatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA