≫ 

U Beo zoo-vrt stigla najtajanstvenija životinja: Sklonište napušta kad padne mrak, oko celog tela ima oklop

Jako su mali i ukupna dužina tela im je oko 300 mm sa repom dužine 64 mm

  • 4
tropasni armadilo Foto: Facebook/Zoran Rajic

Beo zoo-vrt čuva mnoštvo životinja. Stanovnici vrta su: lavovi, leopardi, beli i mrki medvedi, vukovi, makaki i mangabej majmuni, antilope, bivoli, zebui i ostale životinje. Međutim, malo građana zna da u njemu od skoro boravi i tajanstveni tropasni armadilo.

Naime, ova čudna životinja je u Beo zoo-vrt stigla pre desetak dana.

- Tropasni armadilo stigao je i zagrebačkog zoo vrta u ponedeljak. Od ishrane dobija seckano voće poput jabuka i kruška, kao i crve. Takođe, planiraju da dovedu još jedinki i naprave od njih jednu malu zajednicu - rečeno je za Telegraf.rs iz Beo zoo-vrta.

Ova nama strana životinja, dolazi iz krajeva Južne Amerike i nastanjena je u severnom i centralnom delu Argentine i Bolivije, kao i u pojedinim delovima Brazila i Paragvaja.

Jako su mali i ukupna dužina tela im je oko 300 mm sa repom dužine 64 mm. Oni su tamnosmeđi i teško oklopljeni sa debelom, kožnom školjkom koja je obično podeljena na 3 trake. Ovaj oklop pokriva rep, glavu, stopala i leđa životinje. Rep je veoma čvrst i nepokretan.

Skoro nemoguće je videti ga jer dnevno spava šesnaest sati i napusti sklonište tek kad padne mrkli mrak.

Video: Prinova u Zoo vrtu: Na svet došla beba nilskog konja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    21. septembar 2021 | 14:39

    Pa što su ga doveli ako ga je nemoguće videti? 🥴

  • Mica

    22. septembar 2021 | 16:57

    Cim su nam hrvati poklonili nesto sto je Americko. Treba da ga drzimo u vinci ili ispalimo u svemir zarad nase bezbednosti

  • Pero

    22. septembar 2021 | 12:53

    Opet nam Hrvati "uvalili" Ovaj je poslat u svoju domovinu Crnu Goru dje ceo dan lezii . Zato su ga se Hrvati i odrekli ,hranis ga i pojis a niko nemoze da ga vidi. Kome je to interesantno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA