≫ 

Tuga roditelja škole na Ceraku zbog pogibije oca učenice: Već ih ujedinila smrt pilota kod Malog Zvornika

Pokrenuli prikupljanje pomoći za drugakinju i njenu mamu

  • 0
OŠ "Ujedninjene nacije", Cerak

Foto: Privatna arhiva

U Beogradu u Ulici kneza Višeslava za vikend desila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo muškarac. Reč je o ocu jedne devojčice, učenice drugog razreda Osnovne škole "Ujedinjene nacije" na Ceraku. Već u ponedeljak u holu našla se kutija za prikupljanje humanitarne pomoći.

Naime, majke dece iz tog odeljenja pokrenule su akciju. Pomoći čoveku u nevolji bila je njihova deviza; mislile su o detetu koje je ostalo bez oca i o majci koja je ostala samohrana.

O tome kako su se odlučili na akciju prikupljanja pomoći govorio nam je Dejan sa Ceraka, komšija.

- Desilo se da je za vikend poginuo otac te devojčice padom sa motora. Onda su majke iz tog odeljenja mene zvale i tražile da postavimo kutiju u školu - kaže navodeći da ovo nije prva slična akcija.

Prethodnog puta solidarne komšije, školu i roditelje dece ujedinila je tragična pogibija pilota u selu Brasina kod Malog Zvornika.

- Sećate li se kada su poginula ona dva pilota? Jedan je nadletao svoju kuću. Deca jednog od njih idu u našu školu. Akcija je odmah napravljena. Trajala je nedelju dana, sredstva su prikupljena... - kazao je za Telegraf.rs navodeći da se trude da se nađu onima kojima je to potrebno.

Da je kutija postavljena u znak solidarnosti i brige za učenicu i njenu majku nakon tragične smrti oca i muža, potvrdili su nam i iz škole. Kažu da kutija za prikupljanje pomoći u holu škole, još od prošle školske godine, te da se inače dogovorom određuje kome će prikupljena pomoć pripasti. Ovoga puta akcija je organizovana konkretno za pomoć porodici Protić.

Video: Učenici se opraštaju od nastradale drugarice Andrijane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA