≫ 

Vozač (72) koji je autobusom uleteo u park u Zemunu pobegao sa lica mesta da ga ne bi linčovali? Trčao krvav

U nesreći je povređeno pet osoba, među kojima je četvoro dece

  • 13

Vozač (72) koji je izgubio kontrolu nad autobusom sa linije 45 proleteo je u Krajiškoj ulici u Zemunu kroz dečiji park, polomivši sve sprave koje su mu se našle na putu i povredivši pritom nekoliko ljudi. Autobus je, pre nego što se zaustavio, "nanizao" dva automobila. 

U Hitnoj pomoći za Telegraf.rs potvrdili da je troje dece prevezeno u Tirsovu, da jedno dete ima slomljenu ruku, devojka (20) je u Zemunskoj bolnici, a devojka (34) zbrinuta je na licu mesta. Sve povrede su lakše prirode, osim pomenute devojčice koja ima slomljenu ruku.

Kako su nam na licu mesta ispričali očevici, vozač je zaista pobegao da ga na licu mesta ne bi linčovali. On je došao sav krvav i u šoku kod dispečera, navodno je dobio turažu i nije mogao da upravlja vozilom, čuli smo na licu mesta. Vozač je i dalje u otpravničkoj kućici, štite ga. Na ulazu u kućicu su dva policajca i jedna policajka koja im je naložila da zatvore vrata.

- Vozač autobusa se sjurio velikom brzinom u dečiji park, kažu da je otišao gore do okretnice i da je povređen - rekao nam je očevidac.

- Kao voz da te udario, tako je zvučalo - ispričali su očevici koji su videli nesreću.

- Da nije bilo kola ovde parkiranih uleteo bi direktno, moj auto je spasio da ne bude više žrtava - rekli su očevici na licu mesta kojima su stradali službeni automobili i dodali da je vozač pobegao sa lica mesta.

Oglasio se i Sekretarijat za javni prevoz

Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitno izjašnjenje prevoznika kako je  došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dečjeg igrališta u Krajiškoj ulici u Zemunu, kao i izveštaj o vanrednom tehničkom pregledu. Kako se precizira u saopštenju, reč je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika „Ariva”, prevoznik „Unakop”. Vozilo je marke Liaz, iz Rusije.

Sekretarijat za javni prevoz je naložio vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika „Unakop” i to u što kraćem vremenskom roku, nakon čega je uz svu dokumentaciju potrebno da se izvesti o utvrđenom činjeničnom stanju.

Sva vozila u sistemu javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda imaju na svakih šest meseci redovan tehnički pregled, podseća se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Video: Gradski autobus proleteo kroz dečji park u Zemunu i zakucao se u dva parkirana automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Covek

    24. septembar 2021 | 17:01

    72 godine vozi autobus,alal vera!

  • SRBIJA

    24. septembar 2021 | 17:31

    Treba uhapsiti Direktora a ne vozaca 72 g da vozi autobus, ok auto al autobus svasta kod nas da cujes.

  • Z

    24. septembar 2021 | 17:53

    Direktora GSPa sad u zatvor dozivotnoooo i nece se vise nikada ponoviti ni pokvaren autobus ni vozac od 72 godine!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA