≫ 

Protest ispred vile u Topolskoj 19: Inspekcija zatvorila gradilište, radnici nastavili da rade

Vila je kategorisana kao objekat od posebne vrednosti i na njoj nikakvi ozbiljniji radovi nisu mogući

  • 0
Goran Vesić, Topolska In Foto: Facebook/Горан Весић

Ispred vile u Topolskoj 19 na Vračaru, koja je kategorisana kao objekat od posebne vrednosti i na kojoj nikakvi ozbiljniji radovi nisu mogući, održan je danas protest zato što je, kako je rečeno novinarima, investitor koji je i vlasnik zgrade prekršio projekat, po kome mu je odobrena adaptacija, a koju je on preinačio u rekonstrukciju.

Predsednik Društva za unapređenje i ulepšavanje Krunskog venca Miloš Jovanović rekao je da to društvo, ali i građani, zahtevaju da se sve vrati u pređašnje stanje i da se poštuju zakoni i propisi, prenosi Tanjug. Objekat se nalazi na Krunskom vencu koji je odlukom Vlade Srbije zaštićen kao kulturno-istorijska celina.

- Prekršeni su propisi, odnosno projekat koji je odobrila opština Vračar i uslovi koje je dao Zavod za zaštitu spomenika kulture koji su pravno obavezujući - istakao je Jovanović.

Naveo je da je inspekcija prvo zatvorila gradilište prošle nedelje, ali su radnici nastavili da rade, pa je tek juče odreagovala efikasnije.

- Mi smo bili spremni na mnogo radikalnije akcije i da blokiramo ulicu Maksima Gorkog, da inspekcija nije juče efikasnije odreagovala - naveo je Jovanović.

Arhitekta i član Društva Marko Naumović rekao je novinarima da je šteta već načinjena, da je dozidan sprat koga nema u projektu, te da je na bočnoj fasadi jasno uočljiva nova etaža koja nije u skladu sa rešenjem koje je investitor dobio.

Kako je objasnio, sve što je urađeno nije sagledivo sa ulice što, po njemu, govori o tajnovitosti aktivnosti.

Video: U 15 sekundi celo krilo zgrade završilo je u rupi: Snimak trenutka rušenja zgrade na Vračaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA