≫ 

Detalji o novoj odluci na Medicinskom fakultetu: Na vežbe s vakcinom, preležanom koronom ili negativnim PCR-om

Novi prodekan za postdiplomske studije Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Arsen Ristić, objašnjava da nije reč o uvođenju kovid propusnica

  • 9
profesor doktor dr Arsen Ristić Printskrin: TV K1

Prof. dr Arsen Ristić, novi prodekan za postdiplomske studije Medicinskog fakulteta u Beogradu, kazao je da ova visokoškolska ustanova nije formirala kovid sertifikat, već je donela odluku kojom se pokreće nastava.

- Ovo je odluka naučno-nastavnog veća i mislim da je pozitivna, jer će naši studenti sada ponovo imati vežbe i oni se tome raduju. Vežbe bi trebalo da se održavaju uživo. To je prava forma nastave za studente medicine, uz poštovanje protivepidemijskih mera. Sprovođenje vežbi uživo je važno kako bi edukacija bila validna i valjana – kazao je Ristić gostujući ovog jutra u „Uranku“ na televiziji K1.

- Nije reč o kovid propusnicama, već je odlučeno da studenti i nastavnici koji učestvuju na vežbama moraju budu vakcinisani, da imaju dokument da su u prethodnih šest meseci preležali kovid 19 ili da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Naravno, prihvatićemo svaki valjani medicinski razlog zbog kojeg neko ne može da se vakciniše.

On je objasnio da su studenti medicine u kliničkim predmetima u direktnom kontaktu sa pacijentima i važno je da budu vakcinisani kako ih ne bi ugrozili, a i kako studenti jedni druge ne bi zaražavali.

- Anketa našeg Studentskog parlamenta pokazala je da je više od 90 odsto studenata završne godine vakcinisano, a ja lično ne poznajem nijednog profesora koji nije vakcinisan. Od Medicinskog fakulteta se očekuje da reaguje na ovakav način, a odluka je doneta u koordinaciji s nadležnim ministarstvima – naglasio je profesor Ristić.

Video: Kon: Kako neko moze da radi u zdravstvu, a nije vakcinisan?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna Gora

    27. septembar 2021 | 10:15

    U slucaju rata za KiM, da li cese mobilizovati samo vakcinisani? I sad, trazimo da se otvaraju prodavnice, fakulteti...i sve ostali samo za nevakcinisane, koji postaju najugrozenija kategorija na planeti.

  • Cica

    27. septembar 2021 | 10:37

    Zar vas nije sramota da nam uslovljate decu sa vasim neispitanim vakcinama. Sram vas bilo.

  • radomir maksimovic

    27. septembar 2021 | 10:10

    Ja BIH vas tuzio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA