≫ 

Zemunski osmaci se pripremaju za ekskurziju, dok korona divlja nikad jače, roditelji traže odlaganje

Direktor Osnovne škole "Gornja Varoš" Ilija Mirović kaže da su se obratili Institutu za javno zdravlje i da su dobili odobrenje da se ekskurzija održi

  • 18
Autobus, autoput, putovanje autobusom, ekskurzija Foto: Shutterstock

Osmaci Osnovne škole "Gornja varoš" iz Zemuna trebalo bi u subotu, 2. oktobra da krenu na trodnevnu ekskurziju, put Novog Sada, Sombora i Subotice. Usred aktuelne epidemiološke situacije, koja je nikad gora, šanse za pomeranje na neki drugi termin, po svemu sudeći, nema. Na ekskurziju bi trebalo da idu tri odeljenja osmaka, a u jednom od njih, 8/1, ima četiri učenika zaražena koronom.  

Na sve apele roditelja da se ekskurzija odloži za proleće ili bar sačeka povoljnija situacija sa koronom, dobili su odgovore da to nije moguće. Od dece ide ko želi i ko je, pre svega, zdrav, i razgovora nema.

- Umesto izolacije celog odeljenja na dve nedelje, pričamo o ekskurziji i tome kako ne može da se pomeri - navodi jedan roditelj. - Ne treba srljati da se ide, ako nije sigurno za decu. S druge strane postoji i realan rizik za ostale članove porodica koji mogu da spadaju u rizičnu grupu - navodi drugi roditelj.

Na predlog da ekskurzija bude na proleće, roditelji su dobili odgovor da tada mali maturanti imaju pripreme za polaganje mature i probnu malu maturu.

Direktor škole "Gornja Varoš" Ilija Mirović kaže da su se obratili Institutu za javno zdravlje i da su dobili odobrenje da se ekskurzija održi.

- Od tri odeljenja koja u subotu treba da idu na ekskurziju, u jednom je zaraženo četvoro učenika i to odeljenje je prešlo na kombinovanu nastavu. Sa Instituta su poručili da se odlazak na ekskurziju otkaže samo ako se broj zaraženih poveća i ako odeljenje pređe na onlajn nastavu - kaže direktor za Telegraf.

Na predlog roditelja da se ekskurzija odloži za proleće, Mirović kaže da će i tada neka druga deca biti zaražena.

Video: Skrivene plaže i Afroditina pećina: Pogledajte kako izgleda tura brodom oko Parge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sada rokaj

    28. septembar 2021 | 19:25

    Posle kukaj

  • Mima

    28. septembar 2021 | 21:32

    Pustite decu da uzivaju u detinjstvu ionako su socijalno osteceni zbog svega! Ko se boji neka ne salje dete i tacka.

  • Koča

    28. septembar 2021 | 22:37

    Ja bih ove roditelje, koji kažu nikako, spojio sa onim roditeljima od pre neki dan, što su se redom ređali da njihova deca nikako neće nositi maske. Da sednem, gledam, i vidim ko je jači. Jedino što su borbe volova zabranjene pa ne može ali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA